La lliga perfecta sí que existeix: el Barça femení firma 30 victòries en 30 partits

90 punts de 90 possibles, aquests són els aclaparadors i històrics números de les jugadores de Jonatan Giráldez a la Lliga 2021-2022

El Barça femení, un equip sense límits
El Barça femení, un equip sense límits | FCB
15 de maig del 2022
Actualitzat a les 15:48h
La temporada 2021-2022 del Barça a la Lliga Iberdrola ja és història del futbol. Tot és impossible fins que arriba algú i ho fa. I aquest algú ha estat la plantilla blaugrana que dirigeix Jonatan Giráldez. 30 victòries en 30 partits. 90 punts de 90 possibles. Unes xifres rodones, de rècord. Una lliga perfecta d'un equip que està fet per guanyar.

Aquest diumenge el Barça ha guanyat l'Atlètic de Madrid al Johan Cruyff per 2 gols a 1, que han arribat de les botes d'Irene Paredes (11') i Aitana Bonmatí (23'). Giráldez, coneixedor que les de Madrid es jugaven la presència a Champions de la pròxima temporada, ha sortit amb tot, encara que en només sis dies les blaugrana disputen la final de la lliga europea a Torí davant l'Olympique. El conjunt matalasser ha apretat els primers minuts del partit, però aviat el Barça ha sabut prémer l'accelerador i posar de manifest la seva superioritat, que hauria pogut ser encara més evident si Alexia Putellas no hagués fallat un penal, fantàsticament endevinat per Lola Gallardo.

La victòria contra l'Atlètic, a banda de ser històrica per haver segellat la lliga perfecta del Barça, també ha estat especial perquè Melanie Serrano ha dit adeu a la que ha estat la seva casa durant 18 anys. Quan ha saltat al camp, s'ha produït un moment molt emotiu: les jugadores de tots dos equips li han fet un passadís en homenatge a tot al que ha fet, i significat, pel futbol femení. Al post-partit, Serrano també ha fet una volta d'honor, visiblement tocada per la rellevància del moment, amb les seves dues filles en braços, deixant-se acaronar per l'estima del Johan. 

Amb aquestes 30 victòries, el Barça deixa unes estadístiques memorables: 159 gols, una mitjana de 5,3 per partit; Sandra Paños, una assegurança de vida, només ha encaixat 10 gols en 29 partits disputats i ha deixat la porteria a zero en 19 ocasions, de fet, cap equip de la Lliga ha estat cap de fer-li més d'un gol i Oshoala és pitxitxi (compartida) de la competició, amb 20 gols en 18 partits, un cada 55 minuts. 

No és la primera vegada que un equip fa una lliga perfecta. El Llevant de la temporada 2000-01 va guanyar 26 partits de la fase regular i un parell de la fase de Campiones. No obstant això, es fa difícil d'imaginar un conjunt que, avui, exhibeixi la mateixa superioritat que el Barça. La mateixa passió a la gespa. El mateix espectacle futbolístic. O, simplement, les mateixes xifres. També es fa difícil d'imaginar on està el límit d'aquest equip, perquè, de moment, no s'albira.