Bou crema les seves opcions al PP

L'incident del cotxe, que el regidor encara no descarta que fos intencionat, l'afebleix davant un Feijóo que vol evitar com sigui tota polèmica interna

Bou en la darrera manifestació del 12 d'octubre a Barcelona
Bou en la darrera manifestació del 12 d'octubre a Barcelona | Gala Espín
11 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:28h
L'incendi del cotxe del regidor Josep Bou, cap del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha estat el darrer incident entorn qui va ser candidat del partit a l'alcaldia, i l'ha deixat en una situació de fragilitat política davant la nova direcció de Génova, ara en mans d'Alberto Núñez Feijóo. El 30 d'abril, mentre participava en un acte amb militants de la formació a Horta, el cotxe de Bou es va incendiar i, en un primer moment, tant el regidor com el seu partit van suposar que es tractava d'un atac per part d'un grup radical. 

Però, segons va transcendir de seguida, els Mossos i la policia científica van explicar que, abans de l'incendi, el cotxe perdia líquid i treia fum, i d'això en van informar el xofer. Tot indica, per tant, que no es tractava d'un sabotatge. Però les sospites de Bou -que havia rebut amenaces recentment- van fer que no descartés l'atac

Segons apunten fonts del PP català, el serial del cotxe ha estat rebut amb malestar per la cúpula estatal. Molt més quan la sensació que s'ha instal·lat a tot el partit des de l'elecció de Feijóo és que cal adoptar una actitud de màxima moderació en declaracions i formes. Tots els dirigents del PP català s'estan esforçant en aquests moments per no cometre errors i ajudar Feijóo en la tasca de reforçar la imatge d'un partit alternativa que defuig les sortides de to tan habituals en l'etapa de Pablo Casado.

Segons fonts del partit, Bou ha rebut senyals de la incomoditat que la seva figura genera en l'entorn de Génova. Un fet que no va passar desapercebut fou l'absència de Josep Bou en l'acte de Feijóo en les jornades del Cercle d'Economiaa Barcelona. Alguns ho van atribuir al malestar entre Bou i Gémova. D'altres apunten a la voluntat del regidor de no haver de tornar a donar explicacions sobre l'incendi del cotxe. Bou continua refugiat en el fet que els Mossos encara no li han lliurat l'informe sobre l'episodi i, per tant, ell encara no descarta la tesi d'un atac.

Amb una relació freda amb l'actual direcció d'Alejandro Fernández, la seva posició com a alcaldable del PP per Barcelona a les properes municipals s'ha afeblit. Dins del PP català, creix la percepció que la seva repetició com a cap de cartell trontolla. En principi, es considera que l'elecció de l'alcaldable popular no hauria d'anar més lluny del setembre. Bou encara espera poder repetir i confia que es produirà una trobada amb Feijóo properament.

La carta de Catalunya Suma
Al PP hi ha la recança que una ruptura total amb Bou propiciaria, probablement, la fractura del grup municipal, on l'empresari sense carnet conviu -amb tensions contínues- amb l'altre regidor, Óscar Ramírez. La possibilitat que Bou optés per encapçalar una llista pròpia no es descarta. El seu vincle amb la plataforma d'entitats Catalunya Suma és conegut. A Catalunya Suma hi són associacions com D'Espanya i Catalans, Convivència Cívica Catalana o Los de Artós. Però des del PP també es recorda que la plataforma rep un suport econòmic des del grup municipal que, en cas de ruptura, s'acabaria.

El problema principal que hauria de resoldre el PP, en cas de trencadissa amb Bou, seria el nom del nou alcaldable. Un tema no pas senzill. No està clar que Ramírez tingui l'aspiració de ser-ho i és difícil construir una campanya amb una figura nova. Aquests dies alguns miren l'històric exregidor Alberto Fernández Díaz. Ell sí que era a l'acte del Cercle d'Economia.