Ataquen l'ambaixador rus a Polònia en l'homenatge als soviètics de la Segona Guerra Mundial

Sergei Andreyev és colpejat amb objectes i tacat amb pintura vermella per desenes de manifestants en suport d'Ucraïna

El president de Polònia, Andrejz Duda
El president de Polònia, Andrejz Duda | Europa Press
NacióDigital
09 de maig del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:54h
L'ambaixador de Rússia a Polònia, Sergei Andreyev, ha estat atacat aquest dilluns amb pintura vermella que simbolitzava la sang dels ucraïnesos en arribar a una ofrena floral al Mausoleu dels soldats soviètics pel Dia de la Victòria. Així ho han mostrat diversos mitjans polonesos, que han difós imatges als seus comptes de les xarxes socials, on es pot veure el moment en què a Andreyev li cau tota la pintura a sobre i rep l'impacte de diversos objectes.
  Tot i les protestes, l'ambaixador rus ha aconseguit dipositar l'ofrena floral en qüestió, en el marc de les celebracions per la commemoració de la victòria soviètica sobre l'Alemanya nazi. Les celebracions pel Dia de la Victòria van ser cancel·lades per les autoritats poloneses en rebuig a la invasió russa d'Ucraïna. A més, el Ministeri d'Exteriors polonès "no va recomanar" als russos organitzar celebracions amb motiu de la festivitat.

Per part seva, la portaveu del Ministeri d'Exteriors rus, Maria Zakharova, ha condemnat l'atac sofert per l'ambaixador i ha advocat per "no deixar-se intimidar". "Ha de ser terrible per als habitants d'Europa pel seu propi reflex al mirall", ha indicat en un missatge difós a Telegram, ha recollit l'agència de notícies russa Interfax.