Una altra Marató de rècord: Adane i Dekebo guanyen i fixen noves marques a Barcelona

Enguany, també s'ha celebrat una Marató reduïda per recaptar fons per la guerra a Ucraïna

La Marató de Barcelona bat rècords per tercer any consecutiu
La Marató de Barcelona bat rècords per tercer any consecutiu | EP
08 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:59h
La Marató de Barcelona torna a batre rècords per tercer any consecutiu. Aquesta vegada els encarregats d'establir noves marques han estat els atletes etíops Yihunilign Adane, amb un temps de 2.05:52 en categoria masculina, i Meseret Gebre Dekebo, amb un registre de 2.23:11 en la femenina. La 43a edició de la cursa ha aplegat uns 8.000 corredors -2.000 dones-, que han sortit a córrer a les 8:00 hores d'aquest diumenge sobre l'habitual circuit urbà de la capital catalana, de 42 quilòmetres.

Els atletes etíops han ofert tot un recital als aficionats de la Marató. En categoria masculina, fins al quilòmetre 40, el kenià Mike Boit corria en solitari. Però des d'aleshores, els tres atletes que el seguien per darrere, l'han sobrepassat i han aconseguit fer-se amb el podi, íntegrament etíop. En segona posició, ha quedat Gebru Redahgne, amb una marca de 2.05:58, i Kebede Wami, amb 2.06:03. Aquestes han estat les paraules del guanyador, Adane, en acabar: "Estava convençut que podia guanyar aquí. Ahir havíem estat repassant el rècord i em vaig convèncer que el podria aconseguir. Estic molt content i crec que és un circuit ideal per a fer marca aquí a Barcelona", Yihuniligne Adane ha parat el crono deu segons per sota que el seu predecessor, Kosgeil. 

Al festival dels esportistes etíops s'ha sumat Meseret Gebre Dekebo, de 29 anys, guanyadora de la marató de San Sebastià 2021, on va batre la seva millor marca personal, de 2.27:36. Dekebo ha rebaixat en 42 segons el registre de la guanyadora de la darrera edició de la Marató de Barcelona, Tadu Teshome, que també va ser de rècord. Les seves compatriotes Kumela (2.25:00) i Zenebu Fikadu (2.25:11) han completat el podi. Dekebo ha definit així les sensacions després de la cursa: "Estic molt feliç. He entrenat moltíssim des que vaig guanyar l'any passat a Sant Sebastià. He fet el meu millor temps personal i em sento molt feliç. Gràcies a les bones condicions climatològiques a Barcelona, he pogut aconseguir el meu objectiu. M'ha enamorat el circuit". La temperatura avui a la ciutat durant la competició ha estat de 15 graus i d'una humitat del 57%.

Pel que fa als atletes de l'Estat, en categoria masculina destaca el valencià Juan Gimemo, que ha quedat en dinovena posició amb una marca de 2.26:20. I la catalana Silvia Segura, setzena amb un registre de 2.56:39.

 Una Marató especial 

Enguany, també s'ha celebrat una Marató de Barcelona reduïda, de 10 quilòmetres, per recaptar fons per Ucraïna. L'esdeveniment, que ha comptat amb la col·laboració de la Creu Roja, ha reunit a quasi 2.000 persones -un 45% de dones-. La victòria se l'ha endut Adrián Guirado, en categoria masculina (31:08), i Txell Jarque, en femenina (36:05). I el més important: s'ha recaptat un total de 4.941 euros per a ajudar als i les refugiades de guerra
 
Arxivat a