Teledeporte talla una semifinal de bàsquet femení per retransmetre un partit masculí de tenis

La decisió de la televisió pública, que havia anunciat que seguiria el matx femení, provoca una allau de queixes i controvèrsia a xarxes

La plantilla al complet de l'Uni Girona la temporada 2021-2022
La plantilla al complet de l'Uni Girona la temporada 2021-2022 | Uni Girona
07 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:52h
S'ha desfermat la polèmica a la televisió pública espanyola. El canal temàtic d'esports de TVE, Teledeporte, havia anunciat aquest divendres que retransmetria la tornada de les semifinals de la lliga de bàsquet femenina que disputaven el València Basket i l'Uni Girona a les 19:00 tarda. Però no va ser així i la decisió ha generat una allau de queixes i controvèrsia a les xarxes socials. 

Per sorpresa dels aficionats, va tallar el senyal del partit femení en començar el duel d'octaus de final de l'Open de Madrid entre els tenistes Carlos Alcaraz i Cameron Norrie -que finalment va guanyar el murcià en tres sets per 6-4, 6-7 i 6-3-. Els dos clubs de bàsquet femenins, indignats, després del partit, van emetre un comunicat conjunt en què expressaven el seu "descontent amb Teledeporte per no apostar per la retransmissió íntegra de la tornada de les semifinals de la Lliga Femenina Endesa". Amb aquesta decisió, les persones que volien veure el matx -que van guanyar les catalanes per 66 a 73- només el van poder seguir completament a través de la plataforma Play, també de la cadena pública.

Els equips argumenten a l'escrit que "tractant-se d'un partit de tal importància i d'una hora de joc, a les 19:00, fixada teòricament per facilitar la seva transmissió" no troben cap justificació per obviar-lo i prioritzar el partit de tenis al canal principal. Ho consideren "una falta de respecte".