Puigdemont envia «a la merda» el govern espanyol pel «Catalangate»

El líder de Junts tanca la porta a qualsevol diàleg amb l'Estat que no sigui per "decidir els termes de la separació"

Carles Puigdemont i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | Govern
06 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:33h
"Aneu a la merda". Així de clar ha estat Carles Puigdemont davant l'espionatge del CNI a almenys una trentena de líders independentistes, segons el mateix centre va explicar aquest dijous a la comissió de secrets oficials. El líder de Junts tanca la porta a qualsevol diàleg amb l'Estat que no sigui per "decidir els termes de la separació".

Amb el seu contundent missatge, Puigdemont diu que es refereix a aquells que han "violat" les vides de totes les persones espiades i de les seves famílies. "Miserables els qui ho feu i els qui ho justifiqueu", ha etzibat. L'expresident de la Generalitat no ha estat oficialment espiat a través de Pegasus, però sí que han estat infectats els dispositius de gran part del seu entorn, com el de la seva parella Marcela Topor o el del seu advocat Gonzalo Boye. Puigdemont ha fet aquestes declaracions en una piulada que citava l'exvicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, que també enviava "a la merda" els qui espien, els qui ho avalen i els qui ho permeten.
 
En relació amb la negociació amb l'Estat, Puigdemont també ha estat molt clar. "No ens podem asseure mai més en cap taula amb aquesta gent fins que haguem de decidir els termes de la separació", ha assegurat l'expresident de la Generalitat. L'executiu català ha "congelat" relacions amb la Moncloa fins que Pedro Sánchez no doni explicacions i comandi l'assumpció de responsabilitats pel cas d'espionatge a l'independentisme.

Aquest mateix divendres, Pere Aragonès ha assegurat que les confiances estan "a zero" i l'estabilitat de la legislatura espanyola "lluny". Aquesta és la diagnosi de la situació que fa el president de la Generalitat després de conèixer que va ser espiat pel CNI amb autorització judicial. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha continuat exigint que Sánchez actuï de forma contundent per esclarir l'escàndol. Tres són les reclamacions concretes que Aragonès li ha fet: la primera, que expliqui qui va ordenar espiar-lo; la segona, que s'assumeixin responsabilitats; i, la tercera, que ofereixi garanties que, a hores d'ara, no continua sent espiat.