Totes les dates clau d'Eurovisió 2022

El festival de la cançó d'Europa se celebra el dissabte 14 de maig, dues setmanes després d'esdeveniments que marquen el camí de la gran final

Chanel representarà Espanya a Eurovisió
Chanel representarà Espanya a Eurovisió | Europa Press
NacióDigital
02 de maig del 2022
Actualitzat el 14 de febrer del 2023 a la 13:47h
Encetat el mes de maig, és l'hora dels eurofans. Torí és enguany l'escenari d'Eurovisió, després que el 2021 guanyés el grup que representava Itàlia, Maneskin. I des d'aquest dissabte 30 d'abril que la maquinària ja està en marxa al nord del país.

Seran 15 dies intensos que marcaran el camí de la gran final. El festival de la cançó d'Europa se celebra enguany el pròxim dissabte 14 de maig i la representant espanyola és Chanel amb la cançó SloMo. La concursant d'Olesa de Montserrat hi va carregada d'expectatives i TVE reformularà la programació de la setmana de la final per emetre les dues semifinals -dimarts i dijous- i la final de dissabte, sempre a les 21 h.

El passat dissabte 30 d'abril es van inaugurar els torns d'assajos al Pala Olímpic de Torí. A les 10 del matí, la representant d'Albània, Ronela Hajati, va pujar a l'escenari per escenificar la seva actuació final. La resta de concursants la seguiran fins al dissabte vinent, dia 7 de maig, en dos torns cadascun. Chanel passarà per l'escenari dijous a les 17.35 h i dissabte a les 12.10 h. 

La cerimònia d'inauguració d'Eurovisió 2022 se celebra el diumenge 8 de maig i es podrà seguir en directe al canal de Youtube oficial del festival. S'hi podrà veure una catifa turquesa -que no vermella- per on passaran tots els representants. Fins i tot Israel que, tot i córrer la notícia que s'havia retirat del concurs, finalment participa. 
 
Arxivat a