L'esquerra colombiana busca brigadistes catalans per defensar el vot

El país celebra eleccions presidencials el pròxim 29 de maig i s'intenta garantir un procés democràtic

Concentració a Barcelona contra la repressió a Colòmbia
Concentració a Barcelona contra la repressió a Colòmbia | Adrià Costa
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:58h
L'esquerra colombiana es prepara per a les eleccions del 29 de maig i busca brigadistes internacionals -amb també campanya a Catalunya- per garantir un procés de vot democràtic i legal. Segons detallen en un comunicat, pretenen crear una estructura formada per observadors amb "inquietud política" de qualsevol part del món per "protegir el correcte desenvolupament" de les eleccions presidencials a Colòmbia.

"Objectiu: salvaguardar la democràcia", asseguren, que justifiquen que està en perill davant l'existència de líders polítics amenaçats, més de 1.000 dirigents morts assassinats en els últims cinc anys, irregularitats en el passat procés electoral del 13 de març d'aquest any i un context de corrupció electoral sistematitzada.

Ser brigadista implica arribar al país set dies abans de les eleccions, formar-se en equips de treball per entendre la realitat colombiana i fer un curs d'immersió lingüística. A canvi, la iniciativa ofereix suport logístic un cop dins del país, formació en processos electorals, experiència política immersiva i "fer història" en la política colombiana.

A qui es dirigeix la proposta? "A tots aquells que sentin un compromís polític per salvar la democràcia". Tot plegat, per aconseguir les eleccions "més netes" de la història de Colòmbia, "sense manipulació ni violència" i que, assegura l'esquerra del país, porti a un canvi social. La primera volta de les votacions serà el 29 de maig, i la segona i definitiva el 19 de juny. Et pots inscriure fent clic aquí.