Acord entre el club i l'Ajuntament per començar les obres de l'Espai Barça

El consens per iniciar el projecte serà anunciat oficialment aquesta setmana, segons ha avançat RAC1

Laporta i Colau, durant una reunió
Laporta i Colau, durant una reunió | FCB
Lluís Girona
26 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:14h
L'Ajuntament de Barcelona i el Barça han arribat a un acord per la llicència d'obres que ha de permetre començar a construir l'espai Barça. Segons ha avançat RAC1, el consens entre el govern d'Ada Colau i el club presidit per Joan Laporta serà anunciat aquesta setmana. 

Les dues parts negociaven des de l'any passat, precisament des de l'arribada de l'actual president del club al capdavant de l'entitat. I és que el relleu en la junta directiva del Barça també va comportar modificacions en el pla de construcció del nou espai. A més, el consens entre el consistori i el club també va quedar en stand by mentre els socis avalaven el projecte.
 

Projecció de l'Espai Barça Foto: FCB


La llum verda definitiva dels propietaris del club es va donar fa uns mesos, quan el 87,8% dels socis van avalar el projecte. La votació es va fer un referèndum telemàtic, i a més, els socis compromissaris també havien donat prèviament el seu vot favorable al projecte. Les obres, si tot va sobre el previst, començaran aquest mateix any i s'acabaran el 2025. Durant aquest període, es reduirà l'aforament màxim als partits.

El club comptarà amb el finançament de Goldman Sachs, de fins a 1.500 milions d'euros. 900 per al futur Camp Nou, 420 per al nou Palau Blaugrana -inclou un Petit Palau, pista de gel i pàrquing d'autobusos-, 20 milions més per a l'Estadi Johan Cruyff, 60 en inversions urbanístiques i 100 per al Campus.

Arxivat a