Les eleccions a França evidencien les contradiccions del PP amb l'extrema dreta

Feijóo i la plana major del partit feliciten Macron i el triomf de la "moderació", mentre beneeixen l'aliança amb Vox, el soci espanyol de Marine Le Pen

Feijóo amb Cuca Gamarra en la reunió del comitè de direcció del PP d'aquest dilluns
Feijóo amb Cuca Gamarra en la reunió del comitè de direcció del PP d'aquest dilluns | PP
25 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:04h
La reelecció d'Emmanuel Macron com a president de la República francesa ha enviat missatges contradictoris a l'escena europea. El líder francès ha derrotat Marine Le Pen d'una manera clara (58 a 42%), però ho ha fet gràcies a un vot de sectors de l'esquerra que rebutgen de ple les polítiques de l'Elisi. Alhora, l'extrema dreta ha superat el seu rècord a França depassant el 40% dels vots. A l'estat espanyol, el panorama que dibuixen les urnes franceses ofereix imatges sorprenents. Des del PP han proliferat els missatges de felicitació a Macron, just quan el partit acaba de tancar a Castella i Lleó un acord de coalició amb Vox, aliat de Le Pen a Espanya. 

Poques vegades s'ha pogut veure una contradicció tan evident en un partit pel que fa a la política de pactes. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es va apressar a felicitar el president francès, subratllant el simbolisme del seu triomf: "França ha decidit seguir pel camí de l'estabilitat, la centralitat i la moderació. En un moment tan transcendental, el poble francès ens envia un missatge molt important: ha elegit continuar construint una Europa més forta i unida".