Desconvocada la vaga de neteja a Barcelona

Un pacte acordat in extremis preveu augments de sou del 9,1%

 El pacte s'ha obtingut en la cinquena reunió de la Comissió Paritària
El pacte s'ha obtingut en la cinquena reunió de la Comissió Paritària | Àlex Marin
NacióDigital
23 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:53h
Acord in extremis per desconvocar la vaga de treballadors de la neteja a Barcelona. UGT ha anunciat el pacte amb les empreses encarregades del servei de neteja de la capital catalana, que permet desconvocar la vaga de cinc dies que havia de començar el 24 d'abril. Segons el sindicat, s'ha aconseguit assolir un acord per a tot el col·lectiu que preveu regularitzacions de sou de fins al 9,1%.

En concret, per a l'any 2019 el sou s'augmenta un 0,6%, per al 2020 no es toca, per al 2021 s'apuja un 6% i per al 2022 s'ha pactat un avançament del 2,5% amb un topall de negociació de fins al 4%. El pacte s'ha obtingut en la cinquena reunió de la Comissió Paritària referent a la revisió salarial dels tres anys passats. CCOO, que s'havia adherit a l'aturada, ha explicat que ratificarà el preacord en assemblea de treballadors.

UGT, un dels sindicats que convocava la vaga, ha considerat que es tracta d'un "bon acord" que ha permès "evitar la vaga". A més ha afegit que s'ha "arrencat positivament" el 2022 amb condicionants que explicaran més endavant.

CCOO també ha celebrat que s'hagi aconseguit un preacord prou bo com per desconvocar la vaga, però ha lamentat que les empreses optin sovint per portar els treballadors a l'extrem d'haver d'utilitzar aquesta eina.


 
Arxivat a