L'objectiu rus de la segona fase de la guerra: ocupar el Donbass i el sud d'Ucraïna

El subcomandant del Districte Militar Central de Rússia, Rustam Minnekayev, ho ha assegurat aquest divendres a una agència de notícies russa

L'exèrcit rus s'ha apoderat de Mariúpol i ara té l'objectiu de conquerir Odessa i Mykolajiv
L'exèrcit rus s'ha apoderat de Mariúpol i ara té l'objectiu de conquerir Odessa i Mykolajiv | Europa Press
NacióDigital
22 d'abril del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:48h
Un alt comandament de l'exèrcit rus a la guerra d'Ucraïna ha confirmat l'objectiu de la segona fase de l'"operació especial" del Kremlin: ocupar la totalitat de la regió del Donbass i el sud d'Ucraïna per arribar fins a Transnístria. Ho ha explicat el subcomandant del Districte Militar Central de Rússia, Rustam Minnekayev, a l'agència de notícies russa TASS.

Segons les autoritats ucraïneses, Putin vol ser a l'estat prorús de la República Moldava, limitrof amb Kíiv, per llençar, des d'allà nous atacs. De fet, els de Zelenski van advertir a principis d'abril que les tropes russes estaven fent servir un aeròdrom moldau per fer-hi arribar avions i enviar tropes cap a Ucraïna, quelcom que les autoritats del país han negat. 

Segons Minnekayev, la intenció d'arribar a Transnístria respón al fet que, segons ell, hi ha evidències que la població russa està "oprimida", però no ha aportat cap mena de prova. L'agència russa també explica que un altre objectiu de Putin és fer un corredor entre Crimea, la península que es van annexionar el 2014, i el Donbass (a l'est d'Ucraïna). 

Aquest dijous, Zelenski ha confirmat que Rússia s'ha apoderat de Mariúpol, al sud del país. Per ara, en aquesta zona encara hi ha dues ciutats que segueixen sota control ucraïnès: Odessa i Mykolajiv

Les informacions que revela Minnekayev podrien demostrar l'opinió difosa per alguns experts la darrera setmana, que apunten al fet que el Kremlin no es planteja reduir l'ofensiva i, per això, la guerra serà llarga i cruenta.