Biden assegura que els EUA no enviaran soldats a Ucraïna «per provocar la Tercera Guerra Mundial»

El president nord-americà manté el to bel·ligerant contra Vladímir Putin i el titlla de "carnisser"

Biden, durant el discurs de l'Estat de la Unió, en imatge d'arxiu
Biden, durant el discurs de l'Estat de la Unió, en imatge d'arxiu | Europa Press
Victor Rodrigo
22 d'abril del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:48h
El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat que no enviaran cap soldat a Ucraïna "per començar una Tercera Guerra Mundial". En un nou to bel·ligerant cap al president de Rússia, Vladímir Putin, l'actual inquilí de la Casa Blanca ha titllat novament de "carnisser" el seu homòleg del Kremlin. "Vaig predir que tindríem greus problemes i que hi hauria una invasió a Ucraïna per part de Putin. No només ha envaït Ucraïna, ha fet molt més. És un carnisser. Tenen un carnisser real", ha denunciat Biden.

La postura del president nord-americà és clara. "La comunitat internacional ha d'estar unida davant l'ofensiva russa" i ha advertit que el que passa a Ucraïna "pot ser extrapolable a la resta del món" en un futur. Demana unitat perquè "si aquesta es trenca, es pot produir un problema real de seguretat a llarg termini". Biden ha tornat a defensar el paper de l'OTAN i ha carregat contra el seu antecessor a la Casa Blanca, Donald Trump, per la seva actitud cap a l'aliança atlàntica. 

"No hi ha manera d'escapar d'un conflicte a Europa. No ha passat mai", ha recordat el president, per experiències anteriors dels EUA amb els conflictes europeus. Biden ha recordat que Putin "ha estat esperant i creient que l'OTAN tindria fractures i que no es farien sacrificis per ajudar i fer front al que està fent a l'est d'Europa". "No vull ser moralista, però és cert: és pecaminós", ha reiterat.