Núria Marín repesca Enric Hernàndez com a assessor de comunicació local de la Diputació de Barcelona

El PSC i Junts havien acordat en el marc del seu pacte a l'ens supramunicipal que l'exdirector d'«El Periódico» fos conseller delegat de la XAL, però el veto a la cúpula juntaire ho va frustrar

El periodista Enric Hernàndez en una imatge d'arxiu
El periodista Enric Hernàndez en una imatge d'arxiu | ACN
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:17h
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, del PSC, repesca l'exdirector d'El Periódico de Catalunya, Enric Hernàndez, com a assessor després que quedés descavalcat per ser conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL). En concret, ara tindrà una funció a l'àrea de Presidència com a "assessor tècnic per a la comunicació local".

El nomenament d'Hernàndez, que NacióDigital ha pogut confirmar en fonts oficials de la Diputació, arriba després del nomenament frustrat del periodista com a conseller delegat de la XAL, que agrupa les ràdios i televisions locals de tot Catalunya i que està controlada per l'ens local barceloní. El pacte de govern entre el PSC i Junts, que aquests dies està sotmès a noves tensions per la pressió de sectors de la formació independentista per trencar-lo arran del CatalanGate, estableix que els socialistes proposen el conseller delegat de la XAL i els juntaires el gerent. 

Els socialistes van proposar a Hernàndez i el grup de Junts ho va acceptar i així es va comunicar a la direcció del partit. La publicació per part d'aquest diari de l'imminent nomenament d'Hernàndez va provocar moviments a Junts que van acabar amb un veto a l'exdirector d'El Periódico, considerat una "bèstia negra" per alguns sectors de l'independentisme. Això es va accentuar arran de les informacions del 17-A que va publicar el diari que dirigia.

Així les coses, a finals de març Junts va trencar l'acord amb el PSC per nomenar Hernàndez i uns i altres van votar Marc Melillas, un professional de la casa. Ara Marín el recupera amb un nomenament com a assessor -la Diputació en té 124- amb data de 19 d'abril. Per tant, tres setmanes després del seu nomenament frustrat a la XAL, que haurien hagut d'aprovar el consell d'administració de la Xarxa i el ple de la Diputació, es reubica dins la mateixa administració. Per la seva feina d'assessor "per a la comunicació local" Hernández rebrà 57.637 euros entre el 19 d'abril i el 31 de desembre i se li dona una categoria N2, que té una retribució bruta de 83.763,54 euros si completés un any de feina. 

El nomenament Hernàndez, que després d'El Periódico va ser responsable dels continguts informatius de TVE entre 2019 i 2021, implica el cessament de Felip González, excap de files del PSC a Manresa i que era "assessor tècnic" amb un nivell retributiu N5, més baix del que tindrà el periodista.