Piqué hauria pactat una comissió milionària per portar la Supercopa a l'Aràbia Saudita

El jugador del Barça hauria acordat amb Rubiales rebre 24 milions d'euros per traslladar la competició, segons ha revelat "El Confidencial"

Rubiales i Piqué, en una imatge d'arxiu
Rubiales i Piqué, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Lluís Girona
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 9:14h
Gerard Piqué va pactar rebre una comissió milionària per portar la Supercopa d'Espanya fins a l'Aràbia Saudita. El jugador del Barça hauria acordat amb Luis Rubiales rebre 24 milions d'euros a través de la seva empresa Kosmos per traslladar la competició, segons ha revelat El Confidencial a partir d'una sèrie d'àudios. 

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va introduir dues clàusules en el contracte per obligar l'Aràbia Saudita a pagar a Kosmos quatre milions d'euros anuals com a "comissió d'èxit", xifra que, si no s'abonava, tindria com a conseqüència que la Supercopa es deixés de jugar al país asiàtic. Així, a més dels diners que l'RFEF rebria de la companyia pública saudita, Sela, per cada edició que se celebrés al país, l'empresa de Piqué cobraria quatre milions per cadascun dels sis anys signats, un total de 24.

La primera edició de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita es va disputar el gener del 2020, amb el Reial Madrid, el Barça, l'Atlètic de Madrid i el València com a protagonistes. El mateix Rubiales va assegurar en el seu moment que Kosmos havia intervingut en les negociacions amb els dirigents àrabs, però que la RFEF no havia abonat cap comissió a l'empresa del central català.

Segons la informació d'El Confidencial, però, sí que hi va haver una remuneració econòmica per a l'empresa de Piqué. Així es desprèn de la sèrie d'àudios filtrats, on es detalla com Rubiales i el jugador blaugrana buscaven lloc i la millor remuneració econòmica per acollir la competició: "A veure, Rubi, si és un tema de diners... Si ells per vuit hi anirien, se'n paguen vuit al Madrid i vuit al Barça, als altres se'ls paga dos i un. Són 19, us en quedeu, la Federació, sis "quilos". Abans de no quedar-vos sense res, collem l'Aràbia Saudita, els diem que el Madrid potser no hi va i els traiem un "pal" o dos "pals" més. Abans de fer-ho a Espanya, que no en guanyareu ni tres, és per pensar-s'ho, si és un tema de diners", va afirmar el jugador del Barça.

Davant la suposada negativa del Madrid a anar fins al país asiàtic, Rubiales i Piqué obren la porta a l'estadi del Barça per acollir la Supercopa: "Geri, mira. Jo parlaré això amb el  Madrid. Jo crec que em diran que no. Com que el Madrid em dirà que no, això ens va de puta mare per justificar-nos de cara al futur. Diem que -el Camp Nou- és l'estadi amb més capacitat, que és el campió de Lliga -el Barça-, que és el campió de Copa o finalista de Copa. Jo crec que de legitimitat, en tenim", va assenyalar en un àudio del mes de març del 2019 Rubiales a Piqué.

"Jo crec que seria una bona idea fer-ho tot allà. Potser, en comptes de llogar per mig "quilo" cada partit, el pots llogar per més i treure dos "quilos" o dos i mig. Jo crec que aquí també té un marge de negoci el Barça", va afegir el president de l'RFEF sobre la possible organització de la competició al camp del club blaugrana.

Després de diferents notes de veu, però, el 15 de setembre del 2019 Rubiales confirma a Piqué que l'acord amb l'Aràbia Saudita està fet. "Geri, enhorabona. I no em refereixo ni al partidàs d'ahir ni al teu gol. Em refereixo al fet que ja són més de les dotze i, per tant, ja és ferm l'acord amb l'Aràbia Saudita. Una abraçada, gràcies per tot i aquí estic pel que necessitis. Bé, menys per algunes cosetes que gairebé millor que no em necessitis. Una abraçada enorme, cuida't molt, amic", va afirmar el president de la RFEF.

Piqué es defensa
El filtratge d'àudios i la informació publicada per El Confidencial darrerament han generat rebombori a les xarxes i Gerard Piqué va convocar una roda de premsa a través de Twitch per aquest dilluns al vespre, després del partit que el Barça va jugar contra el Cadis, per explicar-se. "No té res a veure un tema comercial amb un tema de resultat al camp", repeteix infinites vegades Piqué quan el periodista de la COPE Juanma Castaño li pregunta si és ètic que un jugador faci relacions amb el president de la RFEF.