La Sala Barts tanca aquest diumenge fins a l'1 de maig, amb canvi de gestió

Les cooperatives Quesoni, L’Afluent i la Sala Upload s’encarregaran de l’espai en haver guanyat el concurs públic

Sala Barts
Sala Barts | Mariona Batllés
I.M.
17 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:47h
The Project abandona aquest diumenge la gestió de la Sala Barts després que decidís no presentar-se al concurs públic convocat per l’Ajuntament de Barcelona. Segons la promotora, les discrepàncies amb "el detall i el contingut" del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l'ús a la música, feien "inviable" la continuïtat del projecte, basat en la "transversalitat i la multiescena".

Qui s’encarregarà de la gestió de l’espai seran les cooperatives Quesoni, L'Afluent i la Sala Upload que van guanyar la licitació, segons va informar el consistori. El darrer espectacle portat per The Project a la Sala Barts ha estat el passat divendres amb la proposta infantil "Luli Pampín".

El projecte guanyador que gestionarà l’espai porta per títol "Músiques en Paral·lel" i proposa un ús "intensiu" de la sala amb una fórmula que conjuga qualitat, vincle amb el sector local i internacional. La iniciativa de les tres cooperatives aposta per nous elements de programació vinculats a l'educació, la innovació, l'experimentació i la proximitat.

En aquest sentit, el consistori destaca que el projecte "Músiques en Paral·lel" relaciona les dues sales (Sala Principal i Sala Club) amb una programació "molt coherent i complementària" i demostra "un gran coneixement" del territori i de la realitat cultural i associativa de la ciutat.

Oberta el novembre del 2012, la Sala Barts compta amb gairebé una dècada acollint concerts, propostes escèniques, musicals i també monòlegs. Fins al moment ha acollit a més d'1.500.000 espectadors, segons dades de The Project, qui consideren que l'espai ha estat "un model de referència per la multiplicitat de projectes artístics" que s'hi ha celebrat. 

A la Barts s'hi han representat més de 1.500 funcions teatrals entre companyies consolidades i emergents. Destaca "El Petit Príncep" amb vuit temporades en cartellera "S'ha convertit en un clàssic a la ciutat". També gairebé 1.000 artistes de tots els gèneres musicals han passat per l'escenari de la Sala Barts: Nil Moliner, Joan Dausà, Estopa o Leyva. 

Arxivat a