1 de 10
MENJAR

I els ous, on es guarden?

Al supermercat estan exposats en prestatgeries no refrigerades, però a casa acostumem a conservar-los a la nevera

On s'han de conservar els ous? | Pixabay
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 d'abril de 2022 a les 10:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Potser mai t'ho has plantejat, o sí. Compres els ous al supermercat, empaquetats, i els agafes del prestatge. A casa, sovint, els guardem a la nevera. Realment, quin és el millor lloc per guardar-los? A temperatura ambient o millor al frigorífic un cop els tenim a casa?

La dietista i nutricionista i tecnòloga dels aliments Bárbara Pérez recorda que, segons la legislació actual, es recomana no refrigerar els ous abans de la seva venda perquè així s'evita que durant el transport i tot el procés de comercialització hi hagi canvis de temperatures. Si això passés, provocaria una condensació de l'aigua a la capa superficial dels ous i facilitaria l'entrada de microorganismes a través de la closca de l'ou, generant així un risc sanitari.


"Per això no refrigerar abans de la seva venda. Després, a les nostres cases, gairebé tots els refrigerem a la nevera perquè es fan menys malbé", remarca la també membre del Col·legi professional de Dietistes-Nutricionistes de l'Aragó, qui precisa que fins i tot hi ha caixes que indiquen la temperatura de conservació idònia.

En teoria, aquesta experta remarca que és al frigorífic on menys oscil·lacions tèrmiques hi ha, tot i que adverteix que l'ouera se sol col·locar a la porta de la nevera. "Sempre obrim la porta i és la part que més s'escalfa perquè és la que està més en contacte amb l'aire de la cuina", alerta.


Per aquest motiu, la millor opció en aquests casos és guardar-los en un recipient apte per la conservació d'ous i en aquell prestatge o zona de la nevera on es produeixi menys oscil·lació de temperatura, aconsella Pérez. La nutricionista, alhora, alerta dels perills de trencar la closca de l'ou al mateix recipient on el menjarem o batrem, ja que és un producte "brut" que pot estar "contaminat".

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació