Barcelona Activa ofereix sessions a joves menors de 30 anys per trobar feina

L'índex d'atur juvenil a la ciutat triplica el de mitjana de ciutat i arriba al 22%

Els joves són un dels col·lectius "prioritaris" per a Barcelona Activa, segons expliquen des de l'agència municipal
Els joves són un dels col·lectius "prioritaris" per a Barcelona Activa, segons expliquen des de l'agència municipal | Cedida
NacióDigital
14 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:43h
L'agència de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, organitza sessions grupals per a persones menors de 30 anys i en situació d'atur, amb l'objectiu d'orientar-les i acompanyar-les en la recerca d'oportunitats laborals, segons ha explicat en un comunicat aquest dijous.

Les sessions es duran a terme per tècnics experts en assessoraments i en format presencial a l'equipament Porta22 de Barcelona Activa situat al 22@, i també a espais de joves de la ciutat, com el de Fontana i Les Basses. S'oferiran recursos personalitzats, participació en programes vigents i futurs de Barcelona Activa o altres entitats i organitzacions, i es donaran a conèixer els diferents marketplaces que cada any es desenvolupen a la ciutat, i que connecten empreses amb candidats dels perfils que es demanen.

Com funcionarà? Qui hi pot participar?
En cada grup hi participaran un màxim de 15 joves que es troben en un moment de transició entre el sistema educatiu i laboral, i que posaran en comú les seves experiències amb tècnics experts en orientació laboral per detectar itineraris per inserir-se en el mercat de treball. Els joves són un dels col·lectius "prioritaris" per a Barcelona Activa, segons expliquen des de l'agència municipal, i hi volen dedicar un pla específic de suport, ja que, segons els indicadors, arriben a ser exclosos de moltes ofertes de treball per manca d'experiència o de titulacions.

L'índex d'atur juvenil a la ciutat triplica el de mitjana de ciutat, i arriba al 22%, malgrat que el 2022 la xifra de desocupats amb menys de 30 a la ciutat s'ha reduït en un 50% respecte a l'any anterior; actualment hi ha 7.663 joves sense feina a Barcelona.
Arxivat a