La nena de l'abric vermell de «La llista de Schindler» «ajuda» els refugiats d'Ucraïna

Oliwia Dabrowska, actriu polonesa de 32 anys, demana ajuda internacional per gestionar l'allau de persones que travessen la frontera amb Polònia

L'escena mítica de la infant caminant pel gueto de Cracòvia
L'escena mítica de la infant caminant pel gueto de Cracòvia | Amblin Entertainment
NacióDigital
11 d'abril del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:44h
Oliwia Dabrowska només tenia tres anys quan va passar a la història del cinema amb el seu icònic paper a la pel·lícula La llista de Schindler. A la cinta de Steven Spielberg va donar vida a la nena de l'abric vermell que camina pel gueto de Cracòvia, convertint-se així en un dels símbols cinematogràfics més emotius de finals del segle XX. Ara, la jove polonesa té 32 anys i és a Ucraïna ajudant les víctimes de la invasió russa, en un altre gest més de solidaritat per part de la societat del país veí.

Dabrowska és a la frontera d'Ucraïna ajudant els refugiats a arribar a Polònia. "Aquest sóc jo, a prop de la frontera entre Polònia i Ucraïna fa uns dies. Vaig estar allà amb la meva valenta mare, aquest lloc a la meva esquena és el punt de recepció. Allà vam trobar una família ucraïnesa que necessitava transport a una ciutat molt llunyana, a prop de la frontera amb Alemanya", ha revelat a Instagram.
 


"Us demano ajuda. Tota l'ajuda que pugueu brindar, però seré honesta (si soc grollera, ho sento): l'ajuda més important són els diners. Necessitem pagar el combustible, el menjar, les llars per als refugiats, coses per als nens, etc", ha demanat l'exactriu, que ha assegurat que estava col·laborant amb algunes associacions poloneses.


Polònia és el país veí d'Ucraïna que ha rebut més refugiats des de l'inici de la guerra. Les autoritats poloneses intenten gestionar les onades de persones que travessen les fronteres, que ja es compten per milions, incapaços de gestionar una allau migratòria d'aquestes característiques. El govern que presideix Andrzej Duda ja ha demanat ajut imminent a la Unió Europea per poder gestionar la qüestió.