Viatjar a Europa per Setmana Santa: on es demana el passaport Covid?

Alguns estats de la UE encara demanen una prova que certifiqui la vacunació per poder entrar al país, mentre que d'altres territoris ja no la requereixen

Aeroport en temps de Covid
Aeroport en temps de Covid | Europa Press
09 d'abril del 2022
Actualitzat a les 9:10h
S'apropa Setmana Santa i moltes persones planegen fer un viatge per Europa. Malgrat que la pandèmia s'ha donat pràcticament per finalitzada i la majoria de restriccions han decaigut, hi ha països que encara demanen el passaport Covid o alguna prova similar que certifiqui la vacunació, un test negatiu o la recuperació de la malaltia per poder entrar al país. Els repassem a continuació.

L'obligatorietat del passaport Covid per entrar al país és compartida en alguns dels estats membre de la Unió Europea. Entre ells, hi ha França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Grècia, Àustria, Bèlgica, Malta, Croàcia, Bulgària i Xipre. En la majoria es demana la prova de vacunació o un test negatiu a partir dels 12 anys i amb una vigència de nou mesos des de la segona dosi, tot i que en alguns països aquests terminis són menors i per això és important consultar-ho.

A més, per aquelles persones que no hagin pogut o que hagin decidit no vacunar-se contra la Covid, per poder entrar en aquests països es requereix un test PCR negatiu, i segons quin territori, la vigència d'aquesta prova pot anar d'entre les últimes 24 i 72 hores. Tot i això, és també recomanable consultar les condicions de cada país abans de concretar un viatge.

Per altra banda, els territoris d'Europa en què no cal mostrar cap prova vinculada amb el coronavirus per entrar-hi són Dinamarca, el Regne Unit, Irlanda, Suècia, Finlàndia, la RepúblicaTxeca, els Països Baixos, Lituània, Polònia, Eslovènia, Eslovàquia, Suïssa, Liechtenstein, Islàndia, Hongria, Romania, Noruega, Estònia, Luxemburg i Letònia.