El Papa demana a l'Església espanyola «col·laborar en tot» en la investigació dels abusos

El cardenal Juan José Omella desitja des de Roma al bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, que sigui "un bon pare"

El bisbe Luis Argüello i els cardenals arquebisbes Juan José Omella i Carlos Osoro a Roma
El bisbe Luis Argüello i els cardenals arquebisbes Juan José Omella i Carlos Osoro a Roma | Europa Press
07 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:51h
El Papa Francesc ha demanat als bisbes espanyols que "col·laborin en tot" amb les investigacions sobre els abusos a l'Esgléia. Així ho ha explicat el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, després de la trobada que ha tingut al Vaticà. Omella hi ha anat acompanyat del vicepresident de la CEE i arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, i Luis Argüello, secretari general de l'episcopat. 

Francesc ha demanat a Omella que els bisbes "acompanyin a les víctimes". El president de l'episcopat ha recordat que hi ha una comissió creada pel Defensor del Poble i una comissió externa de la Conferència Episcopal. "Col·laborarem en tot -ha afirmat-, és el que hem fet i ho tornarem a fer, sobretot per prevenir i que aquests fets no tornin a passar". 

El cardenal ha matisat que han d'esperar a la constitució de la comissió del Defensor del Poble per valorar si hi entraran. La comissió impulsada per la CEE està liderada pel despatx d'advocats Cremades & Calvo-Sotelo. Ahir es va conèixr la integració en aquesta comissió de figures com l'exeditor d'El PaísJuan Luis Cebrián i l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena.

La trobada a Roma forma part dels contactes del Papa amb els episcopats i ha tingut com a punt central l'escàndol generat pels casos d'abusos sexuals, una de les crisis més greus que ha de gestionar l'Església. A Omella li han preguntat també sobre la paternitat recent de Xavier Novell, el bisbe emèrit de Solsona que va penjar els hàbits per mantenir una relació amb una dona. Omella li ha desitjat "que sigui un bon pare i que acompanyi bé els seus fills".