Haftu Teklu i Margaret Kipkemboi guanyen la Mitja Marató de Barcelona 2022

El corredor etíop i la corredora keniana es proclamen campions de la cursa d'enguany, en el cas de Teklu revalida títol i bat un nou rècord de temps

Edreams Mitja Marató de Barcelona
Edreams Mitja Marató de Barcelona | Edreams Mitja Marató de Barcelona
Maria Rabella
03 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:14h
L'atleta etíop Haftu Teklu guanya la Mitja Marató de Barcelona d'aquest any, una sensació que coneix bé, ja que el 2021 ja la va experimentar. Enguany, ha travessat la línia de meta al minut 59:06, 33 segons per sota de l'anterior rècord. El corredor ha fet miques els seus registres i ja és història de la capital catalana. 

La keniana Margaret Kipkemboi també s'ha acabat imposant a les seves rivals. Amb un temps de 1.05.26, ha aconseguit ser la primera a parar el cronòmetre i s'adjudica la segona millor marca femenina de la cursa barcelonina. 

La 32a edició de l’eDreams Mitja Marató Barcelona ha reunit a 13.500 corredors, amb un 35% de participació femenina segons han informat els organitzadors de la cursa -Ajuntament de Barcelona i RPM SPORTS-. La carrera, de 21.097 quilòmetres, ha començat al Passeig de Pujades a les 8:30 d'aquest matí de diumenge, amb cel tapat i una temperatura de 7 graus. El circuit ha estat íntegrament urbà. Ha passat per Arc de Triomf, el monument a Colom, la Torre Mapfre, Plaça Espanya... Per a acabar de nou a Ciutadella. 

El podi l'han completat, en categoria masculina, Chala Regasa en segona posició i amb un temps de 59,10, i Elvis Cheboi en tercera posició, parant el temps al 59,15. En categoria femenina, la cursa ha estat disputada fins al final entre Margaret Kipkemboi i Gete Alemayehu, que ha acabat segona amb un temps de 1.06.37. El podi femení l'ha completat en tercera posició Asnakech Awoke amb una marca de 01.09.34.

En declaracions als mitjans, Haftu Teklu ha dit que ha "entrenat molt dur per a tornar a guanyar aquesta cursa" i que l'any que ve repetirà "sense cap mena de dubte". Margaret Kipkemboi també ha compartit que "des que vaig trepitjar aquesta ciutat, el meu somni ha estat guanyar aquesta carrera, així que ha estat una jornada magnífica".
Arxivat a