L’Ajuntament de Barcelona esmenarà la llei estatal d’habitatge

L’alcaldessa Ada Colau assegura que és “necessari” tenir presència pròpia en la tramitació per garantir el límit de preus del lloguer i aturar els desnonaments

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als micròfons de Catalunya Ràdio
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als micròfons de Catalunya Ràdio | El Suplement
Irene Montagut
03 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:11h
L'Ajuntament de Barcelona esmenarà la llei estatal d'habitatge. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio. "Tenim molt a dir i presentarem esmenes pròpies per assegurar-nos que la llei efectivament regula els lloguers, genera alternatives als desnonamentsfixa finançament, perquè sense finançament no hi ha política pública d'habitatge", ha dit Colau.

L'alcaldessa ha lamentat que l'Estat "arrossega" un gran dèficit d'habitatge i ha tret pit que l'administració que "més està fent" per promoure l'habitatge públic és l'Ajuntament de Barcelona. Així, Colau ha fet referència a la necessitat que la llei estatal incorpori les esmenes "necessàries perquè sigui efectiva"

"Tenim més experiència i dades que ningú, fem més habitatge públic que ningú". Serà, ha dit, el primer cop que l'Ajuntament s'implica en una regulació estatal perquè "els moviments socials tenen tota la rao: la llei estatal d'habitatge és insuficient".

El govern dels comuns de Colau s'implicarà en una llei tramitada pel govern espanyol de coalició PSOE-Unides Podem. "Estic segura que volem el mateix", ha dit Colau fent referència a les ministres de Drets Socials, Ione Belarra, i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. Colau, doncs, ha fet referència a la necessitat que la llei estatal incorpori, "com a mínim", la regulació catalana d'habitatge que "sí que era efectiva". 

"El meu compromís és Barcelona, no estic pensant en fer cap altra cosa que no sigui Barcelona i estic plenament dedicada a la ciutat". L'actual alcaldessa, que ja porta set anys al capdavant del consistori, no fa efectiva la confirmació de tornar-se a presentar a les municipals del 2023, però deixa entreveure que pot ser possible repetir candidatura: "El meu compromís és amb el projecte, i no vull que sigui una anècdota". 
Arxivat a