Paluzie, nova vicepresidenta de l'Organització de Nacions i Pobles No Representats

L'ANC ressalta que l'elecció és un "pas important" i servirà per millorar el paper internacional de l'entitat

Elisenda Paluzie, nova vicepresidenta de l'UNPO
Elisenda Paluzie, nova vicepresidenta de l'UNPO | ANC
28 de març del 2022
Actualitzat a les 12:46h
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha estat escollida vicepresidenta de l'Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO), una organització internacional que defensa el dret a l'autodeterminació dels pobles i compta amb més de 44 membres arreu del món. L'entitat ressalta que haver assolit la vicepresidència de l'UNPO és "un pas important" i "millorarà el paper internacional de l'ANC".

L'assemblea general de l'organització s'ha fet aquest cap de setmana a Washington i ha comptat amb la presència d'una delegació de l'entitat sobiranista catalana, encapçalada per Paluzie. "És un pas cabdal per a l'ANC, perquè augmentarà el seu àmbit d'influència i podrà potenciar la seva tasca internacional", ha dit l'entitat en un comunicat.

L'UNPO té per objectiu defensar el dret a l'autodeterminació dels seus membres, que són principalment pobles indígenes, minories, estats no reconeguts i territoris ocupats. L'organització serveix també per defensar els drets polítics, socials i culturals, i la defensa del seu medi ambient. Compta amb representants del poble uigur, el Tibet, els tàrtars de Crimea, Taiwan i Catalunya, entre d'altres.

Les eleccions fetes aquest cap de setmana han suposat una renovació important de la junta directiva de l'UNPO, que ha passat d'estar formada per deu homes i una dona, a millorar significativament la paritat: ara hi ha sis dones i cinc homes. La presidenta, Edna Adan Ismail, de Somalilàndia, és per primera vegada ciutadana del continent africà. Les dues vicepresidències són també per dones: Elisenad Paluzie i Rubina Greenwood, de la província paquistanesa del Sind.