Un nou medicament frena el càncer de mama en el 75% dels casos

Un equip internacional liderat des de Barcelona confirma que el Trastuzumab Deruxtecan millora de manera notòria la supervivència dels pacients

Una pacient en una mamografia
Una pacient en una mamografia | Europa Press
24 de març del 2022
Actualitzat a les 14:48h
Notícies sensacionals en la lluita contra el càncer. Un nou estudi internacional liderat per científics de Barcelona ha confirmat que el medicament Trastuzumab Deruxtecan frena l'evolució i el desenvolupament nociu del càncer de mama en més del 75% dels casos. El doctor Javier Cortés, director de l'International Breast Cancer Center (IBCC) i investigador associat de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), ha liderat l'estudi clínic que s'ha publicat a The New England Journal of Medicine.

En declaracions recollides per diversos mitjans, Cortés celebra la publicació en aquesta revista: "És un orgull que la revista hagi acceptat aquestes dades, les publiqui i digui que aquest és un nou estàndard de tractament per al càncer de mama metastàtic HER2-positiu". És la investigació més exitosa de la història de la lluita contra el càncer, pel que fa a l'ús d'un fàrmac com a tractament.

Com funciona aquest medicament? Segons els investigadors, el fàrmac combat el càncer com un cavall de Troia. S'administra per via intravenosa i s'introdueix a les cèl·lules tumorals, esquivant el seu sistema defensiu i les destrueix des de dins. Això permet que no es destrueixin tant les cèl·lules sanes, com passa amb altres tractaments com la radiologia o la quimioteràpia. El 16% de les dones que van prendre el fàrmac van arribar a erradicar per complet el tumor.