Rússia sol·licita en plena guerra ser la seu de l'Eurocopa de 2028 i 2032

Tots els equips russos, tant seleccions com clubs, han quedat exclosos de les competicions internacionals de la FIFA i UEFA a causa del conflicte d'Ucraïna

Londres va ser una de les seus de l'Eurocopa 2020
Londres va ser una de les seus de l'Eurocopa 2020 | Europa Press
NacióDigital
24 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:33h
La UEFA ha confirmat aquest dimecres que ha rebut quatre possibles candidatures per acollir les edicions de 2028 i 2032 de l'Eurocopa de futbol. Entre aquestes, hi ha Rússia, que ha insistit que la situació per la guerra a Ucraïna no canvia la seva postura respecte al torneig. 

Cal recordar que tots els equips russos, tant seleccions com clubs, han quedat exclosos de les competicions internacionals de la FIFA i UEFA a causa del conflicte i, de moment, no poden participar en les seves competicions. Per altra banda, però, la Federació Russa de Futbol, que és qui ha fet la petició, no té cap suspensió actualment.

"La Federació Russa de Futbol planeja presentar ofertes per acollir l'Eurocopa de 2028 i 2032 i això no és broma", ha assegurat Rustem Saimanov, membre de la Junta Executiva de la federació en declaracions recollides per l'agència russa de notícies TASS.

D'aquesta manera, les federacions de futbol d'Anglaterra, Irlanda del Nord, República d'Irlanda, Escòcia i País de Gal·les han presentat una declaració d'interès conjunta per organitzar l'Eurocopa de l'any 2028. De la mateixa manera, Rússia i Turquia també han mostrat interès en aquesta edició i en la de 2032, mentre que Itàlia només s'ha presentat per a la de 2032. La designació dels amfitrions de les edicions de 2028 i 2032 de l'Eurocopa es realitzaran el setembre de 2023, segons ha indicat la UEFA en un comunicat publicat aquest dimarts.