Rússia reconeix que podria utilitzar l'armament nuclear en cas d'una «amenaça existencial»

El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, defensa que la invasió a Ucraïna avança segons els plans que es van establir

Barricada a Odessa, Ucraïna
Barricada a Odessa, Ucraïna | Europa Press
NacióDigital
23 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:31h
El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha reconegut que Rússia podria fer servir armament nuclear en el marc de la guerra contra Ucraïna en cas que s'enfrontés al que ha definit com "una amenaça existencial" per al país. Peskov ho ofert aquest dimarts una entrevista a la cadena nord-americana CNN, on s'ha negat a descartar que Moscou es plantegi l'ús d'armes nuclears.

"Si és una amenaça existencial per al nostre país, llavors pot ser", ha respost amb contundència el portaveu del Kremlin a la pregunta pel context en què Rússia es plantejaria recórrer al seu arsenal atòmic. 

Per altra costat, Peskov ha reconegut que Moscou "encara no ha aconseguit" els seus objectius amb la dita "operació militar" a Ucraïna, tot i que ha defensat que aquesta avança "estrictament d'acord amb els plans i propòsits que es van establir”.

A més, ha reconegut que la invasió d'Ucraïna és "una operació seriosa amb objectius seriosos" i ha explicat que si la ciutadania no intenta acabar amb la vida dels soldats russos, aquests no respondran de forma violenta.