El Suprem rebutja la querella de Jordi Sànchez contra Casado

L'alt tribunal considera que les afirmacions del dirigent del PP s'emparen en la llibertat d'expressió

Jordi Sànchez, Jordi Pina i Quim Jubert, als jutjats de Madrid.
Jordi Sànchez, Jordi Pina i Quim Jubert, als jutjats de Madrid. | ACN
22 de març del 2022
Actualitzat a les 15:52h
El Tribunal Suprem ha descartat admetre a tràmit la querella presentada pel secretari general de Junts, Jordi Sànchez, contra l'encara president del PP, Pablo Casado, per injúries i calúmnies amb publicitat, per unes declaracions que el dirigent popular va fer a Saragossa. El Suprem tanca la qüestió i diu que les paraules de Casado formen part del debat públic, no afecten l'àmbit privat i són, per tot plegat, llibertat d'expressió.

El dirigent del PP va dir que Sànchez no li podia donar "lliçons de democràcia" perquè era "un senyor condemnat a nou anys de presó per haver destrossat un vehicle de la Guàrdia Civil i haver instigat a la violència contra les institucions de l'Estat". Després, en un tuit, va afegir que el dirigent de Junts havia estat condemnat per un cop d'Estat i per destrossar patrulles policials. Tot plegat, després que Sànchez interposés una querella contra Casado per delicte d'odi per dir que a l'escola es persegueix els nens castellanoparlants.

L'alt tribunal argumenta que les paraules de Casado s'emparen en la llibertat d'expressió i d'informació i que formen part d'una "discussió pública que tracta de qüestions d'interès públic i que afecta persones amb rellevància pública". Això, diu la sala penal, exclou l'afectació a la intimitat i "amplia els límits de la crítica permisible". En aquest sentit, indica que les afirmacions de Casado queden emparades per la llibertat d'expressió, que inclou no només les crítiques "inofensives o indiferents" sinó també aquelles que poden "molestar, inquietar o disgustar".