La Sala Barts tanca les portes el 17 d'abril

L'Ajuntament vol convertir l'espai en la Casa de la Música, una idea que no encaixa amb la productora que gestiona l'establiment actualment

Sala Barts
Sala Barts | Mariona Batllés
I.M.
21 de març del 2022
Actualitzat a les 15:26h
La Sala Barts tancarà les portes el 17 d'abril. Així ho ha anunciat en un comunicat la productora The Project, qui actualment gestiona l'establiment. Segons han indicat els gestors, el seu projecte no encaixa amb les bases del concurs que gestiona l'Ajuntament de Barcelona i que vol convertir l'espai en la Casa de la Música. 

The Project detalla que limitar l'ús de la sala només a la música "fa inviable la continuïtat del que és i ha estat Barts". La sala ubicada al Paral·lel ha acollit propostes artístiques de tota mena i eles gestors actuals lamenten haver hagut de prendre la "dolorosa decisió" de no presentar una proposta de continuïtat al projecte que funciona en l'actualitat. 

Oberta el novembre del 2012, la Sala Barts compta amb gairebé una dècada acollint concerts, propostes escèniques, musicals i també monòlegs. Fins al moment ha acollit a més d'1.500.000 espectadors, segons dades de The Project, qui consideren que l'espai ha estat "un model de referència per la multiplicitat de projectes artístics" que s'hi ha celebrat. 

A la Barts s'hi han representat més de 1.500 funcions teatrals entre companyies consolidades i emergents. Destaca "El Petit Príncep" amb vuit temporades en cartellera "S'ha convertit en un clàssic a la ciutat". També gairebé 1.000 artistes de tots els gèneres musicals han passat per l'escenari de la Sala Barts: Nil Moliner, Joan Dausà, Estopa o Leyva. 

Arxivat a