Una seixantena de militants abandona Ciutadans

Exdirigents de pes com l'exdiputada al Parlament María Valle i l'excap a la Diputació Miguel Ángel Ibáñez consideren que el partit ja no és "útil ni creïble"

Arrimadas, reunida amb la cúpula del seu partit.
Arrimadas, reunida amb la cúpula del seu partit. | Cs
16 de març del 2022
Actualitzat a les 11:35h
Continua el degoteig de membres de Ciutadans que estripa el carnet del partit. Amb "tristesa i frustració". Així descriuen el seu sentiment els prop de seixanta militants i exdirigents de Ciutadans en una carta on anuncien la seva decisió d'abandonar el partit, que ja no veuen "útil ni creïble". Entre ells hi ha antics quadres rellevants de la formació, com l'exdiputada al Parlament María Valle, Miguel Ángel Ibáñez, que va ser cap del grup de Cs a la Diputació de Barcelona, Fausto Ramírez, exmembre de l'executiva de la formació, o Sergio Atalaya, que havia estat membre del consell general, el màxim òrgan entre congressos.

El nou grup de militants que ha decidit marxar ha fet forat. Hi ha persones de Catalunya, de Madrid, d'Andalusia i del País Basc. I en algunes agrupacions, l'impacte és fort, com és el cas de Gavà, on la immensa majoria d'afiliats ha seguit Miguel Ángel Ibáñez, amb molt d epes a l'organització. Els ja exmilitants, que s'afegeixen a una llarga llista de persones que han anat trencant el seu carnet, expliquen que se senten decebuts per l'actitud de la direcció, encapçalada per Inés Arrimadas, de no corregir un rumb que veuen desnortat des dels desastrosos resultats de les eleccions espanyoles de novembre del 2019, quan el partit va quedar reduït a una migrada representació de 10 diputats al Congrés. 

María Valle i la resta de signants consideren que Ciutadans ha bandejat els ideals de "regeneració" i el seu funcionament democràtic, cosa que explica la contínua deserció de molts militants. Això, molt més que els continus mals resultats de Ciutadans, és el que els ha fet decidir a estripar el carnet. 

Molts dels qui ara se'n van del partit taronja havien format part del col·lectiu Renovadors, un sector crític organitzat que lluita per la democratització i regeneració de la formació. No tots els membres de Renovadors, però, han decidit marxar. Dirigents de llarga trajectòria, com l'exdiputat Antonio Espinosa, continuen per ara dins de Ciutadans.