Alliberada (amb una multa) la periodista que va irrompre en un noticiari rus contra la guerra

Marina Ovsyannikova va entrar al plató en directe per protestar contra la invasió de Rússia a Ucraïna

Marina Ovsyannikova, en el moment de la seva irrupció al directe
Marina Ovsyannikova, en el moment de la seva irrupció al directe | Youtube
Pere Pratdesaba
15 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:27h
Després d'un dia detinguda, la periodista Marina Osvyannikova ha quedat en llibertat aquest dimarts després de declarar. La periodista ha rebut una sanció econòmica de 30.000 rubles (uns 247 euros). La periodista va ser detinguda i portada a comissaria, i segons fonts russes es podia enfrontar a 15 anys de presó.



Marina Ovsyannikova, periodista de la televisió estatal de Russia, va irrompre en ple informatiu, el programa més vist de la cadena, amb un cartell que deia: “No es creguin la propaganda. Aquí us estan enganyant”. També va cridar: “Aturem la guerra”. Ovsiannikova té el pare ucraïnès i la mare russa, i diu que no pot veure els dos països com "enemics".  

L’escena es va produir durant el principal programa d’informació de la cadena Pervy Kana, seguit per milions de russos des de l’època soviètica. Mentre la famosa presentadora Ekaterina Andreieva estava parlant, Ovsiannikova va sortir per darrere amb la pancarta. 

La pancarta, a més de demanar que s’aturés la guerra, apuntava que els russos també “estan contra la guerra”. A més, portava dibuixades les banderes de Rússia i Ucraïna. La cadena va tallar l’emissió del programa i va emetre un reportatge sobre els hospitals, posant fi al directe des del plató.