Els Mossos no expedienten l'agent que lluïa una polsera de l'extrema dreta

Elena replica a la CUP que no ha "trobat cap acció constitutiva d'infracció disciplinaria" en el membre de l'ARRO que portava un lema de la ultradreta dels EUA

Agents ARRO dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.
Agents ARRO dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. | ACN
15 de març del 2022
Actualitzat a les 17:44h
L'aparició d'una imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra amb una polsera amb un missatge de l'extrema dreta va generar molta polèmica a principis de desembre. Es tractava d'una de les fotografies del calendari solidari del cos, la qual va ser esborrada d'una piulada del compte corporatiu de Twitter que havia estat molt criticada a les xarxes. Llavors, els Mossos van informar que farien les gestions oportunes per esbrinar els motius pels quals l'agent portava aquella polsera, però, tres mesos més tard, el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, ha confirmat que aquell fet no va ni tan sols comportarà l'obertura d'un expedient.

Es tractava d'un membre de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que lluïa el lema Police Lives Matter (les vides dels policies importen), propi de l'extrema dreta nord-americana que es contraposa amb el dels defensors dels drets civils i antiracistes Black Lives Matter (les vides dels negres importen). La fotografia, a més, s'hauria pres poc després de l'onada de mobilitzacions en solidaritat amb George Floyd, assassinat a mans d'un policia als Estats Units.

Després que els Mossos decidissin esborrar la piulada, el diputat de la CUP Xavier Pellicer va preguntar per escrit al Departament de l'Interior si l'agent que duia aquest "clar missatge racista" seria sancionat. La resposta ha aparegut publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i, en ella, Elena replica, respecte a la imatge en què "un agent duia una polsera i el lema que s'hi infereix, informar que, valorada la informació de què es disposa, no s'ha trobat cap acció constitutiva d'infracció disciplinària i, per tant, no hi ha cap expedient obert atenent al text literal referenciat".
 

Malgrat tot, el conseller afegeix que "cap agent membre del cos pot portar identificacions que signifiquin cap posicionament partidari i menys que incitin a l'odi". Per això, tot i que el fet en si quedarà impune, assegura que l'"administració estarà vigilant per tal de garantir que aquests missatges no aflorin ni directament ni indirecta enlloc i menys en la uniformitat dels membres del cos".