El Govern replica Ponsatí: «Res justifica els actes violents ni una mort»

L'exconsellera d'Ensenyament i eurodiputada per Junts va assenyalar aquest dilluns que la independència era tan important com per valer la vida d'una persona

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts.
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts. | ACN
15 de març del 2022
Actualitzat a les 14:15h
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha respost aquest dimarts l'exconsellera d'Ensenyament i eurodiputada per Junts, Clara Ponsatí, que ahir va indicar que la independència de Catalunya és tan important com per valer la vida d'una persona. "Res justifica els actes violents ni una mort", ha indicat Plaja. "Aquest Govern sempre ha defensat treballar per  aconseguir la independència a través de vies pacífiques i democràtiques. Mai, en cap cas o context, es farà apologia de la violència, vingui d'in vingui. Res justifica una mort", ha remarcat la portaveu.

En una entrevista a Ràdio 4 i a Televisió Espanyola, Ponsatí va considerar "paternalista" que després de l'1-O es digués que no es tirava endavant la independència "perquè hi podria haver morts". L'exconsellera assegura que el simple fet de dir això suposa dir que "no es farà mai". Ponsatí ha defensat que morir per una causa "no és una situació estranya" en el curs de la història i ha posat d'exemple com el poble ucraïnès es defensa "sortint al carrer amb les mans buides". Es tracta, segons ella mateixa, d'una actitud "respectable i admirable". Tot i així, ha dit que no és comparable la situació a Ucraïna -on hi ha una guerra- amb la de Catalunya.