El PSC veu «fantàstic» que la taula de diàleg treballi un acord sobre la protecció de la llengua

Els socialistes consideren "perfecte" que el punt de partida de la negociació entre governs explori una entesa sobre el "consens lingüístic"

Pere Aragonès i Pedro Sánchez, abans de l'última reunió de la taula de diàleg a Palau.
Pere Aragonès i Pedro Sánchez, abans de l'última reunió de la taula de diàleg a Palau. | Europa Press
14 de març del 2022
Actualitzat a la 13:49h
La pròxima reunió de la taula de diàleg encara no té data fixada al calendari. I de la negociació discreta entre governs per a la resolució del conflicte polític n'han transcendit pocs detalls. Un d'aquests escassos detalls el va avançar NacióDigital la setmana passada: la Generalitat i la Moncloa treballen en un primer acord sobre la protecció de la llengua que permeti fer avançar les converses. El PSC, que fins ara no s'havia pronunciat sobre la qüestió, ha exposat aquest dilluns que considera "fantàstic" que el punt de partida de la negociació explori una entesa sobre el "consens lingüístic". La viceprimera secretària d'Organització i Acció Electoral, Lluïsa Moret, ha apuntat que el partit veu "perfecte" que el diàleg es concreti en pactes com aquest.

Els socialistes catalans han tornat a posar en valor l'"existència" de la taula de diàleg, de la mateixa manera que han celebrat que s'hagi reprès l'activitat de la comissió bilateral Estat-Generalitat. En aquest sentit, Moret ha demanar al Govern que no deixi d'atendre la demanda del PSC de crear "espais de diàleg entre catalans". "Si aquests tres espais es produeixen a l'hora, serà útil per fer avançar Catalunya", ha afegit la portaveu del partit, en referència també a la taula de diàleg i la comissió bilateral.

El PSC ha volgut posar el focus en la presència de Pere Aragonès a la conferència de presidents autonòmics de La Palma, que ha valorat de "forma positiva". Per a la formació capitanejada per Salvador Illa, que Aragonès rectifiqués i participés en la cimera multilateral és un exemple més de la "normalització de les relacions institucionals" entre els executius català i espanyol. "Respon al sentit comú", ha dir Moret. En aquest sentit, els socialistes han reclamat a Aragonès que consolidi aquesta normalitat entre administracions i "desencalli definitivament" amb l'Aragó la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern.

Sobre la vaga del professorat que comença a aquest dimarts, els socialistes han sol·licitat al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que dialogui amb els sindicats i conjunt de la comunitat educativa. "Respecte i entenem la vaga", ha afirmat la portaveu del partit.