Impactant vídeo de les autoritats ucraïneses per conscienciar Europa dels bombardejos

Una recreació del govern ucraïnès que simula atacs sobre París

La Torre Eiffel, atacada
La Torre Eiffel, atacada | Twitter
NacióDigital
13 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:19h
La invasió russa sobre territori ucraïnès ha motivat que, tant des del govern que lidera Volodímir Zelenski com des de la ciutadania repartida arreu del món, demani la intervenció, i ajuda, d'Europa en el conflicte. Mesures com ara, tancar l'espai aeri o cedir avions de lluita per contrarestar els atacs de Rússia. En l'altra guerra, la mediàtica, l'executiu ucraïnès ha difós un vídeo en què simula els bombardejos sobre París
  Una recreació feta pel Ministeri de Defensa i que s'ha viralitzat per les xarxes socials. En el vídeo, de menys d'un minut, apareix el que seria una turista fent-se una fotografia amb la icònica Torre Eiffel i de sobte una bomba trenca la pau del moment. També hi ha avions sobrevolant la capital francesa que deixen anar explosius sobre la ciutat.  

Una altra imatge, en la qual s'identifica la Basílica del Sagrat Cor, s'aprecien columnes de fum per les bombes i el pas fugaç d'avions de caça, amb el so de nens plorant que podrien ser perfectament les criatures d'Ucraïna i el d'alarmes antiaèries.

Al final, del vídeo, quatre missatges molt clars: "Penseu si això passés en una altra ciutat europea? Lluitarem fins al final. Doneu-nos l'oportunitat de viure". I continua, "tanqueu l'espai aeri d'Ucraïna o doneu-nos caces aeris" i remata, "si caiem, vosaltres també caureu", amb la firma de Zelenski.