Espanya enviarà més armament a Ucraïna

José Manuel Albares, ministre d'Exteriors, considera que Rússia encara pot patir més sancions

L'exèrcit espanyol, en una imatge d'arxiu
L'exèrcit espanyol, en una imatge d'arxiu | Europa Press
NacióDigital
11 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:16h
El ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, ha confirmat que Espanya enviarà més armament a Ucraïna. En una entrevista aquest divendres al matí a TVE, Albares ha apuntat que la ministra de Defensa, Margarita Robles, ja va indicar que es faria en els pròxims dies si els ucraïnesos ho necessitaven. Albares ha remarcat que es tracta de "material defensiu" perquè l'Exèrcit pugui "defensa la seva sobirania i a la població indefensa". L'enviament d'armes anteriors va aixecar molta polseguera entre els partits polítics de tot l'Estat, especialment els dos que conformen el govern espanyol, PSOE i Podem.

El titular d'Exteriors ha rebutjat donar detalls sobre els enviaments perquè "com menys en parlem, millor serà per ajudar a Ucraïna". Albares també ha apuntat que hi ha marge perquè la UE imposi més sancions a Rússia i "desconnectar-la encara més de l'economia europea". En roda de premsa anterior, de l'1 de març, la portaveu Isabel Rodríguez ja va confirmar que enviarien armes "però dins del mecanisme del fons europeu de suport a la pau, com s'ha fet anteriorment al Mali".

Va assegurar que Espanya "aportarà material ofensiu a Ucraïna" i va destacar la unitat existent entre els aliats occidentals, però "dins del marc de la UE", que ha presentat com mecanisme centralitzat. La ministra va assegurar que el govern "té una única veu" en aquesta qüestió i va insistir en el fet que l'estat espanyol proporcionarà les armes directament a Ucraïna.