Alarma als supermercats del Bages per la possible vaga de transportistes

Els prestatges de la farina, el sucre i el paper de vàter han estat els que més s'han buidat, tot i que el producte més cobejat és, sens dubte, l'oli de girasol, que s'està venent a marxes forçades

Gent comprant aquest dijous a la tarda
Gent comprant aquest dijous a la tarda | AFT
10 de març del 2022
Actualitzat el 11 de març a les 8:27h
L'amenaça que ha llançat la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport de fer una aturada nacional indefinida a partir del dilluns 14 de març, ha encès totes les alarmes entre la ciutadania. Sobretot després que, per diversos grups de WhatsApp, s'hagi escampat la nota de veu d'un suposat camioner que instava la gent a omplir bé el cistell de la compra perquè la incertesa de fins quan es podria allargar la vaga de transportistes és molt gran. En aquest sentit, i igual que ja va passar al començament de la pandèmia, els supermercats del Bages -i, per extensió, de Catalunya- s'han omplert de gent que, "per si de cas", ha comprat grans quantitats de productes de primera necessitat (que són els més susceptibles d'acabar-se més ràpidament), com el paper de vàter, la farina, la pasta o el sucre.

"Des d'aquest matí que han vingut molts més clients del que és habitual", assegurava una de les treballadores del Bonpreu de Sant Joan de Vilatorrada, mentre afegia que, malgrat l'alarma social que s'ha creat, "a nosaltres ni l'empresa ni els camioners ens han comunicat res" relacionat amb una possible falta de subministraments. En una mateixa línia s'ha expressat una de les dependentes del supermercat Veritas de Manresa: "avui la gent ha vingut a comprar llegums, pasta i farina com boja". De fet, les prestatgeries parlaven per si soles.
 

Prestatges buits. Foto: AFT


L'oli de girasol, el més cobejat
Si bé la majoria de supermercats on s'han desplaçat els periodistes de NacióDigital han notat aquest augment sobtat del consum de productes de primera necessitat, des del Caprabo que hi ha al Passeig Pere III han assenyalat que "aquí, l'únic que s'està venent a marxes forçades és l'oli de gira-sol". Recordem que aquesta és l'altre gran motiu de desbordament: arran de la publicació que gairebé el 70% de l'oli de gira-sol que es consumeix a l'Estat espanyol prové d'Ucraïna, milers de persones han anat a comprar-ne en grans dosis per por de quedar-se sense. "Ahir ens en va arribar una caixa que gairebé no vam poder col·locar a la prestatgeria perquè ens la prenien de les mans", deien des del Caprabo.