Feijóo exhibeix suports per liderar el PP

El president gallec recull 55.000 avals per ser candidat a la direcció del partit i envia missatges sobre la nova etapa a través de González Pons: integrarà Casado i investigarà l'espionatge a Ayuso

Feijóo ja és candidat a liderar el PP.
Feijóo ja és candidat a liderar el PP. | Europa Press
09 de març del 2022
Actualitzat a les 18:54h
Alberto Núñez Feijóo ja és oficialment candidat a liderar el Partit Popular. El president de Galícia ha lliurat aquesta tarda els avals de suport a la seu de Génova. La xifra recollida supera les 55.000 signatures, molt per damunt de les cent requerides. Es tracta d'un allau si es compara amb els 5.000 que va obtenir Pablo Casado quan, el 2018, es va postular, i converteix la seva en una candidatura institucional i sense rival representatiu. Només una militant de base, Alexia Herranz, una dona trans de Gandia, havia anunciat que hi competiria. 

Ara, Feijóo començarà la campanya per explicar el seu projecte a la militància, en un procés que conclourà en el congrés a celebrar a Sevilla el 2 i 3 d'abril. El seu programa tindrà com a lema Preparats. A Barcelona hi serà dilluns vinent. Entre la militància del PP de Catalunya, el líder gallec ha recollit 1.264 signatures. Els populars catalans enviaran 111 compromissaris al conclave, d'un total de 3.099 que elegiran el nou líder del partit.

El PP iniciarà una nova etapa. En aquests moments,  Casado encara és nominalment el cap de la formació, després d'un acord de circumstàncies amb els barons, que li exigien que dimitís el 24 de febrer passat. Tot i això, el partit és en mans d'un tàndem format per Cuca Gamarra, exercint de coordinadora, a més de portaveu al Congrés, i Esteban González Pons com a president del comitè organitzador del congrés. 

Per desbrossar les claus del PP de Feijóo, és a les declaracions d'Esteban González Pons que s'ha d'estar atent. L'eurodiputat porta anys lluny de Génova, però ara ha tornat i serà una de les peces importants de la nova cúpula, probablement com a secretari general. S'entén amb Feijóo, amb qui comparteix sintonia ideològica i flexibilitat. 

Aquests dies, l'eurodiputat ha ensenyat algunes cartes: ha dit que Casado i Teodoro García Egea tindran el seu espai en el partit (concessió als caiguts), que s'obirà una investigació interna sobre el suposat espionatge a Isabel Díaz Ayuso, que el congrés del PP madrileny es farà de seguida després de l'elecció de Feijóo (concessions a Ayuso) i que Vox és un partit d'extrema dreta. González Pons oficiarà segurament d'"ambaixador" del PPE a Génova. Això implicarà suavitzar les formes més histèriques del PP de Casado. Però l'oposició a Pedro Sánchez, que voldrà ser més madura, serà també dura.