El govern espanyol destina 20.000 milions d'euros a les polítiques d'igualtat

L'executiu assegura que la bretxa salarial s'ha reduït en un 5% en el darrer any fins a situar-se en el 16,2%

Les ministres Isabel Rodríguez i Irene Montero, aquest dimarts.
Les ministres Isabel Rodríguez i Irene Montero, aquest dimarts. | Europa Press
08 de març del 2022
Actualitzat a les 15:09h
El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts, Dia de la Dona, el Pla Estratègic per a la Igualtat Efectiva 2022-25, tal com ahir va anunciar el president espanyol, Pedro Sánchez. La ministra portaveu Isabel Rodríguez ha emmarcat l'elaboració del pla estratègic dins de la política general de l'executiu per avançar en la igualtat. Isabel Rodríguez ha explicat els avenços fets en aquest terreny, reduint en un 5% la bretxa salarial, que es troba avui en un 16,2%. Una bretxa econòmica que també s'ha reduït en un 5% en les pensions

La ministra Irene Montero ha subratllat que el pla estratègic per la igualtat implicarà una inversió de 20.000 milions d'euros i converteix el feminisme en una "política d'Estat". S'ha referit a la "igualtat feminista" del govern, ja que hi han intervingut tots els ministeris.  

Aquest és el tercer pla estratègic d'igualtat. L'anterior havia caducat el 2016. Inclou un seguit de mesures per atendre les necessitats de diversos col·lectius de dones, com les que viuen en l'àmbit rural, les joves, les que pertanyen al col·lectiu LGTBI o les que pateixen algun tipus de minusvalia.  

La portaveu ha emmarcat l'elaboració del pla estratègic dins de la política general de l'executiu per avançar en la igualtat. El consell de ministres ha aprovat dos reials decrets fruit de l'acord per la igualtat amb els agents socials signat el juliol passat. A partir d'ara, totes les empreses de més de 50 treballadors hauran de disposar d'un pla d'igualtat que garanteixi la igualtat retributiva i corregeixi les diferències que puguin existir per motius de gènere. En la mateixa línia, avui mateix també s'aprovarà al Senat la proposició de llei orgànica de millora de la protecció de les persones orfes víctimes de la violència de gènere.