Almenys deu morts, entre els quals nens, en un bombardeig rus a Sumi

Les tropes russes continuen atacant civils arreu d'Ucraïna, tot i les trobades negociadores i els intents d'Europa per garantir l'evacuació de la població

Una família ucraïnesa a la frontera mentre escapa de la guerra
Una família ucraïnesa a la frontera mentre escapa de la guerra | Europa Press
Irene Montagut
08 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:12h
Diverses cases han quedat destruïdes per bombardejos russos la matinada d'aquest dimarts al centre de la ciutat ucraïnesa de Sumi. Almenys deu persones, entre les quals nens, han mort, segons ha confirmat el cap de l'administració estatal regional, Dimitro Zhivitskii.

"Aquestes són cases particulars. Lamentablement, hi ha víctimes. Entre ells, nens", ha dit Zhivitskii. El dirigent ha informat a través del seu perfil oficial de Facebook que també s'han registrat bombardejos en altres zones residencials

El Servei Estatal d'Emergència d'Ucraïna i personal sanitari estan avaluant la situació i treballant al terreny per poder apagar els incendis causats pels bombardejos i poder socórrer els ferits. Poc abans d'aquests bombardejos les alarmes han alertat la població d'un possible atac aeri, segons la televisió ucraïnesa Canal 24.

Els bombardejos arriben l'endemà de la tercera trobada entre les delegacions negociadores russa i ucraïnesa. Una trobada en què, de nou, es va avançar poc. Només es van posar d'acord en els corredors humanitaris després de tots els intents fallits del cap de setmana. A última hora d'aquest dilluns, Rússia ha anunciat un alto el foc unilateral a partir d'aquest dimarts a les vuit del matí per evacuar civils des de Kíiv i altres ciutats ucraïneses cap a poblacions russes.

Putin ha acusat Ucraïna "d'obstruir" la sortida de civils. En una conversa amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, Putin ha demanat al bloc comunitari "obligar" Kíiv a "respectar la llei humanitària", segons ha informat el Kremlin. Així mateix, els ministres d'Exteriors de Rússia i Ucraïna han acordat reunir-se aquesta setmana a la ciutat turca d'Antalya; una trobada on també es preveu la participació de Turquia i on s'espera que s'arribi a acords per arribar a la pau i l'estabilitat.

D'altra banda, a primera hora d'aquest dimarts, el viceprimer ministre rus, Alexander Novak, ha advertit queRússia podria deixar de subministrar gas natural a Alemanya a través del gasoducte Nord Stream. Es tractaria d'una resposta "recíproca" a les sancions imposades pels Estats Units i els seus aliats després de la invasió russa a Ucraïna.