L'Audiència Nacional arxiva la causa contra un dels CDR acusats de terrorisme

El jutge tanca la causa contra Xavier Duch, detingut i empresonat el 23 de setembre de 2019 i processat per terrorisme i tinença de substàncies explosives

Xavier Duch, en una imatge d'arxiu
Xavier Duch, en una imatge d'arxiu | A.H.
03 de març del 2022
Actualitzat a les 18:55h
L'Audiència Nacional ha arxivat aquest dijous la causa contra un dels CDR implicats en l'Operació Judes, que investiga diversos activistes per terrorisme. Segons ha informat Alerta Solidària, el jutge ha acordat l'arxivament de la causa contra Xavier Duch per "raons mèdiques", que li impedeixen exercir la defensa amb totes les garanties. Ara, la Fiscalia té tres dies per presentar recurs si vol intentar frena-ho.

Duch era un dels CDR processat per pertinença a organització terrorista i tinença, dipòsit i fabricació de substàncies explosives de caràcter terrorista, i va ser detingut i empresonat el 23 de setembre de 2019 en una macrooperació impulsada per la Guàrdia Civil. En total, la causa afecta dotze activistes i tres anys després encara no hi ha perspectives de judici. Les defenses denuncien diverses vulneracions de drets. 

Alerta Solidària ha aconseguit victòries judicials per intentar arribar a l'origen de la causa contra els CDR i poder desmuntar el relat de la Guàrdia Civil. Al gener, l'Audiència Nacional va permetre a les defenses accedir a totes les escoles telefòniques dels acusats i a la causa secreta contra els activistes. La sala d'apel·lacions va donar la raó als advocats i va retreure al jutge instructor, Manuel García Castellón, que vulnerés el dret de defensa.