El Govern ofereix suport gratuït a les empreses catalanes que operen a Rússia i Ucraïna

Un miler de companyies tenen relació comercial amb els dos països i es posarà a la seva disposició la xarxa d'Acció per buscar mercats alternatius

Roger Torrent, avui a la seu d'ACCIÓ
Roger Torrent, avui a la seu d'ACCIÓ | ACN
NacióDigital
03 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 16:58h
El Govern oferirà suport gratuït a les empreses catalanes que exporten, importen o tenen filials a Ucraïna i Rússia amb l'objectiu de diversificar mercats. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha xifrat al voltant d'un miler les companyies afectades pel conflicte. En aquesta línia, el Departament també ha posat en marxa un grup de treball per fer un seguiment "periòdic" en temps real de la situació.

El paquet de mesures engegades pel Govern també inclou atenció en menys de 48 hores a totes les consultes d'empreses catalanes que hagin de fer front a qualsevol incidència. El conseller Torrent ha explicat que la majoria estan tenint problemes relacionats amb el transport i les transaccions.

El conseller ha dit que posen a disposició de les empreses tota la xarxa d'Acció, les més de 40 oficines arreu del món, per ajudar les companyies catalanes a buscar mercats alternatius. Hi ha un miler d'empreses que tenen algun tipus de relació comercial amb Rússia o Ucraïna. Hi ha una setantena de filials catalanes a Rússia i onze a Ucraïna que, segons el conseller, seran l'interlocutor preferent en la perspectiva de buscar mercats alternatius.