El sector crític de Ciutadans demana la dimissió d'Arrimadas per «dignitat»

El col·lectiu Renovadors defensa la refundació del partit després d'un seguit de fracassos electorals que han portat les sigles a la "irrellevància"

Inés Arrimadas en un acte recent a Barcelona.
Inés Arrimadas en un acte recent a Barcelona. | Frederic Esteve
03 de març del 2022
Actualitzat a les 11:32h
Renovadors, el sector crític de Ciutadans, ha demanat la dimissió de tota l'executiva del partit després delspèssims resultats patits a Castella i Lleó, on la formació d'Inés Arrimadas ha perdut onze dels dotze diputats que tenia. Els crítics s'adrecen a Arrimadas i li reclamen que convoqui un congrés extraordinari de refundació i que mostri "grandesa, generositat i dignitat". 

Els crítics recorden el seguit de fracassos electorals patits per Ciutadans: 0 diputats a les eleccions gallegues, ensulsiada a l'Assemblea de Madrid, amb la pèrdua dels 26 diputats que hi havia i la pèrdua de 30 diputats al Parlament. Uns resultats que han convertit la formació en "irrellevant". Acusen Arrimadas i el seu equip de manca d'autocrítica, ja que va qualificar els resultats a Castella i Lleó d'"èxit".   

El sector crític acusa també Arrimadas de mantenir el partit "fracturat" per una "manca de credibilitat i de visió política" i de dirigir el partit amb mètodes poc democràtics i sense retre comptes. Reclamen una refundació perquè un nou lideratge gestioni el partit amb més cultura democràtica i Ciutadans "reneixi com l'au Fènix". Signen la carta a Arrimadas, a qui es dirigeixen com a "Inés", uns 500 militants.

Ciutadans una profunda crisi des de les eleccions de novembre del 2019, quan es van escolar els somnis d'Albert Rivera d'esdevenir una alternativa de govern a Espanya i el partit va quedar reduït a deu diputats al Congrés. A partir d'aquell moment, va començar la desbandada. En el cas de Catalunya, bona part dels seus exdiputats s'han desvinculat de la formació, molts d'ells per ubicar-se a prop del PP. Renovadors va néixer per aplegar els crítics que volien romandre dins del partit i és liderat per un grup d'exdiputats al Parlament com Antonio Espinosa i Carmen de Rivera.