Feijóo fa el pas i optarà a liderar la nova etapa del PP

El president gallec es reunirà aquesta tarda amb la direcció regional del partit per explicar la decisió, que implicarà un aterratge a Madrid en circumstàncies complexes

Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres en un acte a Galícia.
Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres en un acte a Galícia. | Europa Press
02 de març del 2022
Actualitzat a les 12:46h
Alberto Núñez Feijóo ha oficialitzat aquest dimecres el que fins ara era un secret mal guardat. El president gallec ha indicat que farà el pas per liderar el PP després de l'adeu de Pablo Casado, rostit pel pols mantingut amb Isabel Díaz Ayuso. "La decisió és una combinació de precipitació i meditació, encara que sembli contradictori", ha apuntat Feijóo en un acte a Galícia. Aquesta tarda reunirà la direcció del PP gallec per comunicar que farà camí cap a Madrid, que no implicarà que deixi immediatament la presidència de la regió, revalidada el juliol del 2020 gràcies a la quarta majoria absoluta consecutiva.

Casado va fer ahir el seu discurs de comiat com líder de la formació davant de la junta directiva nacional, el màxim òrgan entre congressos, després de la guerra interna que ha sacsejat el partit. Casado va fer una defensa del seu llegat i va expressar de manera explícita la seva "fidelitat i amistat" a Feijóo. No va fer mencions concretes a la crisi viscuda fins al final del seu discurs, quan ha defensat la seva gestió, lamentant el que hagi pogut fer malament, però també la "reacció" que ha patit, "inèdita en la història democràtica", i que va considerar que en cap cas mereixia.

Malgrat que el seu mandat s'ha caracteritzat per un acusat populisme, Casado va aprofitat el discurs per enviar un missatge als seus i especialment llançar un dard contra Ayuso. Casado va carregar contra el "populisme" tot dient que continua creient en "la política seriosa i institucional, en la raó, enfront la invasió del sentimentalisme i l'auge populista". També va afirmar que "la responsabilitat ara no cotitza a l'alça", però va advertir al seu partit de no caure en "la temptació de jugar en el terreny de joc dels nostres adversaris". Això deixaria "orfe" una part de la societat, segons l'encara president del PP. Va refermar que el PP representa el que "sempre ha estat, el centre reformista liberal" i va treure pit per haver aconseguit "agrupar el terreny de la moderació".