Macron referma el suport a les Forces Armades en plena guerra a Ucraïna

El president de França destaca que la ciutadania "sap que pot tornar a comptar amb els seus exèrcits"

Putin i Macron, en una reunió mantinguda abans de l'atac rus a Ucraïna.
Putin i Macron, en una reunió mantinguda abans de l'atac rus a Ucraïna. | EP / Agències
NacióDigital
01 de març del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 16:54h
El president francès, Emmanuel Macron, ha emès aquest dilluns un missatge en què ha reafirmat el seu suport a les Forces Armades, refermant que, en moments de crisi, França sap que pot tornar a comptar amb els seus exèrcits". "Junts farem front a aquesta crisi". "L'atac il·legal, directe i massiu desencadenat contra Ucraïna dijous 24 de febrer és la manifestació de poder més greu i desinhibida del règim rus des del final de la Unió Soviètica", ha declarat Macron.

"Ni agredit ni tan sols amenaçat. El règim rus assumeix l'ús de la força com a manera d'expressió en les relacions internacionals: ha optat una vegada més per l'agressió militar contra Ucraïna i, a través d'aquesta, contra els principis de llibertat, sobirania , dret, respecte a la paraula donada i democràcia que Europa i els seus aliats tenen en comú", ha afegit el mandatari.

En un comunicat dirigit a les Forces Armades, el president francès ha incidit que "França sap que pot tornar a comptar amb els seus exèrcits". "Sé que puc comptar amb vosaltres perquè mostreu, en l'execució de les seves missions, una gran vigilància i la necessària moderació en cas de possibles interferències", ha dit.

"Els expresso la meva confiança personal, així com la de tot el poble francès, i la meva gratitud pel seu compromís, que sé que també dec a les seves famílies. Conec la qualitat dels seus líders", ha afegit Macron assenyalant que "confia en la seva formació individual i col·lectiva, en la cohesió i en la reconeguda eficàcia operativa". "Junts, farem front a aquesta crisi, mantindrem les nostres postures permanents que garanteixen la seguretat dels francesos i continuarem, amb l'esperit i per les raons que he volgut compartir amb vosaltres, els nostres compromisos operatius", ha dit Macron.

Converses amb els presidents rus i ucraïnès
Macron ha mantingut aquest dilluns una ronda de contactes amb els seus homòlegs d'Ucraïna i de Rússia, Volodimir Zelenski i Vladimir Putin, respectivament, en què aquest darrer s'ha compromès a no ordenar atacs sobre poblacions civils i ha plantejat de nou peticions com el reconeixement de la sobirania russa sobre Crimea.

L'Elisi ha explicat que Macron ha parlat amb Putin "a petició" de Zelenski, amb vista a millorar la situació humanitària a Ucraïna després de la incessant ofensiva russa, que aquest dilluns ha deixat intensos bombardejos a Kharkov, la segona ciutat més gran del país.