El Chelsea, en risc: Abramóvitx deixa el club per la guerra a Ucraïna

La fundació benèfica de l'equip anglès serà l'encarregada de dirigir-lo a partir d'ara

Abramóvitx, després de guanyar la Champions League amb el Chelsea el 2021
Abramóvitx, després de guanyar la Champions League amb el Chelsea el 2021 | Europa Press
Victor Rodrigo
26 de febrer del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 16:46h
Les conseqüències de la guerra a Ucraïna tenen un efecte a tots els nivells en l'àmbit mundial. Des dels moviments geopolítics, a la Unió Europea, el preu de l'energia, Eurovisió i el món del futbol. Després que la Champions League modifiqués la seu de la final, de Sant Petersburg a París, l'esport rei europeu pateix una sacsejada al Regne unit. El magnat rus Roman Abramóvitx ha renunciat aquest dissabte a la gestió del Chelsea i ho ha deixat en mans de la fundació benèfica del club londinenc.

Després de 20 anys com a propietari d'un dels més exitosos equips d'Anglaterra, Abramóvitx fa aquest pas després del malestar que aglutina el Regne Unit després de la invasió de Rússia. En un comunicat, el magnat rus ha afirmat que pren aquesta decisió "pel millor interès i posició del Chelsea".

"Sempre he vist el meu paper com el d'algú que custodia el club, la feina del qual és garantir que tinguem el màxim èxit possible avui i en el futur", ha explicat ell mateix en un comunicat. "He pres la decisió amb el millor interès del club al cor. Continuo compromès amb aquests valors", ha sentenciat.

Abramóvitx, magnat del petroli a Rússia des de fa dècades, va arribar a ser governador de la regió siberiana de Txukotka, entre els anys 2001 i 2008, època en la qual va adquirir la propietat del Chelsea.