El Barça de bàsquet es nega a viatjar a Rússia

Els blaugrana s'havien d'enfrontar al Zenit de Sant Petersburg i el CSKA de Moscou; el primer s'ha suspès mentre que el segon, per diumenge, es manté

Imatge d'un Barça-Zenit
Imatge d'un Barça-Zenit | FCB
24 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:51h
L'atac de Rússia a Ucraïna porta implícites moltes conseqüències que van més enllà de l'impacte social i econòmic lògic d'una guerra. Una d'elles és l'afectació que té sobre el món de l'esport professional i, especialment, pel que fa a les competicions europees.

El Barça de bàsquet és un dels equips més afectats per la situació d'Ucraïna i Rússia. Aquest dijous havia de viatjar per enfrontar-se al Zenit de Sant Petersburg divendres i al CSKA de Moscou, diumenge. Finalment, el club ha decidit no viatjar pel conflicte, i posteriorment ha decidit suspendre el primer partit, mentre que de moment manté el segon.
 
La competició podria buscar una alternativa similar a la que s'ha seguit en handbol, amb els blaugranes també entre els afectats. El partit que ha d'enfrontar el Barça contra el Motor Zaporoshye ucraïnès a la Champions ha canviat d'ubicació, desplaçant-se a Eslovàquia.

El futbol també es podria veure afectat per la guerra. En cas que els Barça es classifiqui per als vuitens de final de l'Europa League, l'Spartak de Moscou i el Zenit podrien ser els seus rivals. A la Champions la incertesa és encara major. La UEFA ha convocat aquest diumenge una reunió extraordinària per valorar un canvi de seu per a la final, prevista a Sant Petersburg. La lliga ucraïnesa s'ha suspès.
 
Els jugadors del primer equip de bàsquet blaugrana també s'han pronunciat. Alex Abrines ha assenyalat abans de la decisió del club que no li feia "molta gràcia" haver de viatjar a Rússia. Al seu torn, Brandon Davies ha afirmat que "la guerra no és res amb què s'hagi de jugar". "Cuideu-vos", ha conclòs el jugador blaugrana.