On es troben els nous radars a Barcelona?

La capital catalana comptarà amb 21 nous controladors de velocitat que entraran en vigor entre l'agost d'aquest any i el 2023

Cartell d'un radar a Barcelona
Cartell d'un radar a Barcelona | Carlos Baglietto
L.G.
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:40h
Barcelona instal·larà pròximament fins a 21 nous radars, i quatre d'ells seran de tram. Tot i que estaran preparats al maig, no començaran a multar les infraccions fins a l'agost. En concret, es tracta dels radars a la ronda Litoral, al túnel de Glòries -que de moment està funcionant només en sentit de sortida de la capital catalana-, al túnel de la Rovira i al túnel de Badal.

A part d'aquests quatre controladors de tram, l'Ajuntament barceloní també preveu col·locar 17 nous radars fixos a zones perilloses o d'alta sinistralitat. Un total de 12 seran en entorns escolars, però cinc més se situaran en vies estratègiques on l'excés de velocitat ha generat greus accidents. Les sancions d'aquests últims, però, s'aplicaran a partir del 2023.

En concret, els cinc radars fixos en vies d'alta sinistralitat a Barcelona es trobaran al carrer Aragó, entre Comte d'Urgell i Casanova; a la GranVia amb el carrer de Sant Roc; a l'avinguda Diagonal, a la plaça Puis XII; a la Diagonal amb carrer Numància; i al passeig de la Bonanova amb el carrer Anglí. 

Els accidents de trànsit a Barcelona durant el 2021 van baixar un 24% respecte al 2019, l'últim any en què el trànsit no va estar marcat per les restriccions de la pandèmia. L'Ajuntament, que aquest dimarts ha fet balanç de la sinistralitat de l'any passat, reconeix que la bona xifra està influïda pel toc de queda del primer semestre, que va reduir un 40% la mobilitat, i les restriccions a l'oci nocturn.

Només 12 persones van morir en sinistres de trànsit, el nombre més baix en 17 anys. En el balanç, augmenten les denúncies als patinets elèctrics un 180% respecte 2019. D'altra banda, el consistori ha anunciat que dels 32 radars de punt que s'havia compromès a col·locar a la ciutat, només en posarà 5.

Arxivat a