ERC posa en marxa una «ruta lila» per denunciar la bretxa salarial

El partit posa en marxa una campanya al territori amb una furgoneta per denunciar que les dones cobren de mitjana 6.000 euros menys que els homes cada any

La furgoneta de la campanya que posa en marxa ERC contra la bretxa salarial
La furgoneta de la campanya que posa en marxa ERC contra la bretxa salarial | Marc Puig
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:34h
"Les dones cobrem de mitjana 6.000 euros menys que els homes cada any". És la frase de denúncia que ERC exportarà arreu del territori en una campanya que té per objectiu combatre la bretxa salarial que pateixen les dones. L'anomenada "ruta lila", que es farà sobre rodes amb una furgoneta que s'anirà desplaçant per una vintena de ciutats, pretén reivindicar els drets de les dones a partir d'actes participatius, d'interacció amb la ciutadania i de la presa de consciència.

Una de les ponents que participarà activament de la campanya serà l'exconsellera Dolors Bassa, que ha defensat la importància de denunciar una situació que afecta el 51% de la població pel simple fet de ser dona. La bretxa, ha insistit, és d'un 20% de diferència entre el salari mitjà que cobra un home respecte el que cobra una dona. Des del 2004, ha assegurat, aquesta diferència ha anat disminuint però a tant baix ritme -en set anys ha baixat sis punts- que fins al 2050 no s'assoliria la igualtat. 

A la campanya s'implicaran també dirigents d'ERC al Parlament, el Congrés i els ajuntaments i l'objectiu és promoure iniciatives a aquestes institucions perquè tingui ressò més enllà del partit. L'objectiu dels republicans és també fer d'altaveu de les iniciatives que en matèria feminista s'està duent a terme des del Govern de la Generalitat.

La secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha subratllat la gratuïtat de l'educació infantil, començant pel P2, o la iniciativa del canguratge públic com a mesures que promouen la conciliació. La vicesecretària general de Feminismes d'ERC i portaveu adjunta al Parlament, Raquel Sans, ha reivindicat que des de la conselleria d'Empresa i Treball comandada per Roger Torrent s'han incrementat en un 71% les inspeccions de treball per acabar amb la bretxa salarial. També ha subratllat la importància de lluitar pels drets de les persones que es dediquen a les cures i de canviar la llei d'estrangeria.

"Estem actuant allà on tenim responsabilitat", ha defensat Sans, que ha mencionat també la tasca de la conselleria de Feminismes, una de les principals novetats de l'organització governamental d'aquesta legislatura. "La transformació feminista és prioritària", ha resumit Vilalta. A l'acte de presentació de la campanya hi ha assistit l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i dirigents del partit com les diputades Jenn Díaz i Najat Driouech, i la regidora de Barcelona Elisenda Alamany