La Moncloa desvincula l'absència d'Aragonès a La Palma de la taula de diàleg o la reforma laboral

La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, lamenta que el president de la Generalitat no assisteixi a la conferència de presidents: "Catalunya té molt a dir en la recuperació econòmica"

Yolanda Díaz i José Luis Escrivá, en la roda de premsa del consell de ministres.
Yolanda Díaz i José Luis Escrivá, en la roda de premsa del consell de ministres. | Europa Press
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 15:00h
La somnolència de la taula de diàleg explica moltes les decisions preses pel Palau de la Generalitat i la Moncloa en les últimes setmanes. El Govern ha anunciat aquest dimarts que Pere Aragonès no assistirà a la conferència de presidents autonòmics de la Palma convocada per Pedro Sánchez. I la resposta de la Moncloa ha estat immediata. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Rodríguez, ha "lamentat" que a la cita multilateral "no hi tinguin veus els catalans". "Catalunya té molt a dir en el procés de recuperació econòmica", ha recalcat la ministra portaveu.

Rodríguez, que ha insistit que a la Moncloa li "hauria agradat" comptar amb la presència del president de la Generalitat, ha desvinculat l'absència d'Aragonès a la Palma de qualsevol altra negociació política, inclosa la taula de diàleg o el desacord amb la reforma laboral.

Com que la data de la pròxima reunió de la taula de diàleg continua sense concretar-se -per bé que la Generalitat diu que es coneixerà en les pròximes setmanes-, el Govern no està disposat a participar en tots els fòrums multilaterals que convoca l'executiu espanyol. Malgrat que la Moncloa havia posat la banya en el missatge de pressió al president de la Generalitat perquè assistís a la conferència de presidents, Aragonès ja havia transmès fredor.

Tant el president com la consellera Laura Vilagrà havien recordat que la presència en fòrums multilaterals ha de basar-se en el contingut de les sessions de treball, i havien detallat que ara mateix no hi havia ingredients per justificar-ne la presència catalana. Aquest dimarts, el Govern ha confirmat que Aragonès tornarà a plantar Sánchez. La nova mostra distància es produeix pocs dies després de l'última reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat a Barcelona.